Het blog van 999 games

Naast onze nieuwssectie, waarin je de laatste nieuwtjes uit spellenland kunt lezen, gaan we in onze blogposts nog wat dieper op bepaalde zaken in om je makkelijk wegwijs te maken in de spellenwereld. Leuke ideeën of een foutje gezien? Laat het ons weten via marketing@999games.nl.


Bert in een hangmat

Spelauteur in de Spotlight: Reiner Knizia

Volgens mij ben ik die naam al eens eerder tegenkomen…
In de blog van deze maand zetten we een van de bekendste en meest productieve spelontwerpers in de spotlight. Wie is toch die Reiner Knizia?

Lees verder...

Bert in een hangmat

Spellen mee op reis!

Ik ga op vakantie en neem mee… spelletjes! Maar wat zijn de leukste spellen om jouw vakantie onvergetelijk te maken? Lees het in de zinderende zomerblog over reisspellen.

Lees verder...

Roll & Write, je kunt er niet meer omheen

De dobbel- en schrijfspellen zijn aan een enorme opmars bezig. Maar hoe is dit zo gekomen en wat is nou precies de aantrekkingskracht van het Roll & Write-genre? Je leest het in de blog van deze maand.

Lees verder...

Vertrouw nooit op een dwerg als er goud in het spel is!

In de nieuwste blog schijnen we onze lantaarn op de bijzonder populaire spellen uit de Saboteurreeks. Hoe een klein spel groot kan worden.

Lees verder...

So tonight I'm gonna Party
like it's 999

Wat hebben een banaan, een zalm, wat weerwolven en een hele hoop krioelende insecten met elkaar gemeen? Je leest het in de blog van deze maand, waarin we de kleine compacte partyspellen eens onder de loep nemen. Klik, lees en laat het feest maar beginnen!

Lees verder...

De Vriendelijke Spellenwinkel
om de Hoek

Met het faillisement van Intertoys werden we allemaal weer eens goed met de neus op de feiten gedrukt: de toekomst van fysieke winkels blijft onzeker nu de klant deze steeds minder lijkt te bezoeken.

Op het moment van dit schrijven lijkt het erop dat Intertoys een doorstart onder een andere eigenaar maakt, maar de schrik zit er in ieder geval goed in. Wel staat vast dat winkeleigenaars tegenwoordig extra hun best moeten doen om klanten te blijven aantrekken.

Lees verder...

De kunst van het spellen opmaken

Een kijkje in de keuken in de nieuwste blog. Onze collega Thomas, de grafisch vormgever van 999 Games, neemt je mee naar zijn werkplek. Wat komt er allemaal kijken bij het ontwerpen van bord- of kaartspellen en welke details moet je vooral niet over het hoofd zien?

Ook benoemt hij enkele van zijn favoriete artiesten van het artwork in spellen.

Lees verder...

Jouw medicijn tegen schermverslaving

Verslaafd aan je telefoon? Dan ben je niet de enige. Een digital detox is namelijk van trendy lifestyle verworden tot een voor velen noodzakelijk middel tegen de afhankelijkheid van schermen.

En er is geen betere manier om offline te gaan dan het spelen van spellen. Want daar komt geen scherm aan te pas, toch?

Lees verder...

All by myself

Zo, december is eindelijk voorbij! Nu even lekker geen verplichtingen meer, maar gewoon quality time in je uppie. Heerlijk toch?

In de blog van deze maand nemen we je mee naar de wondere wereld van 1-persoonsspellen. Vaak onderschat, maar oh zo ontspannend.

Lees verder...

Gooi wat in m’n schoentje

Ook dit jaar moet die Lege, Lege Tonne weer gevuld worden. En daarom is de Sint, onze gastblogger van deze maand, in zijn pen geklommen om aan te geven welke spellen dit jaar de ultieme schoencadeautjes zijn.

Vergeet je de wortel voor het paard niet?

Lees verder...

Help, mijn kind verslaat mij!

Een rustige ademhaling, haviksogen en een gecontroleerde hartslag. Het kaartje wordt langzaam omgedraaid en… PING! Te laat.

Ken of ben jij ook iemand die sneller dan zijn schaduw belt? Lees dan onze blog waar we kijken naar reactiespellen waar alles om snelheid draait. Klaar voor de start, Klik!

Lees verder...

Samen naar de overwinning

Coöperatieve spellen, oftewel spellen waarbij je samenwerkt om de overwinning te behalen. Daniël laat je zien waarom dit spelmechanisme zo leuk is en vertelt je tegelijkertijd waarom "De Legenden van Andor" zijn persoonlijke favoriet is.

Lees verder...

Catan 20 jaar in Nederland

Het is dit jaar twintig jaar geleden dat de Nederlandstalige versie van Catan uitkwam. Deze maand nemen we je weer mee naar dit legendarische eiland en kijken we terug naar hoe het allemaal begon.
Wat maakt Catan eigenlijk zo goed en waarom is dit spel nog altijd onverminderd populair? Je leest er alles over in onze blog.

Lees verder...

Back to school!

Of je nu altijd met je neus altijd in de boeken zit of de kantjes er vanaf loopt. In onze nieuwste blog geven we je tips hoe je al spelend ervoor zorgt dat je met Kerst een rapport hebt om mee te pronken. Perfect om het schooljaar mee te beginnen want met het juiste bordspel kan je dat cijfer vast een paar tienden bijschaven. Een appel voor de meester is dan niet meer nodig.

Lees verder...

“Ik daag je uit voor een Duel”

Zo, nu gaat het tussen ons: mano a mano. Eens kijken uit welk hout je gesneden bent!
In de blog van deze maand bespreken we spellen voor twee spelers. Verstoppen achter derden heeft geen zin. En Garde!

Lees verder...

Reisspellen voor mee op vakantie!

Het is vakantietijd! En natuurlijk moeten er wat leuke spellen mee op reis. In dit nieuwe blog geeft onze collega Eduard je verschillende tips op het gebied van reisspellen.
Het is tijd voor een digitale detox, naar dat schermpje kijken doen we na de vakantie wel weer!

Lees verder...

Breinbrekers in je spellenkast!

Wat kunnen ze frustrerend en toch leuk zijn! Bij breinbrekers denk ik zelf direct aan spellen die je alleen speelt, meestal in de vorm van een puzzel of opdracht die opgelost moet worden. Laten we ons eens verdiepen in dit genre dat door de jaren heen alleen maar populairder lijkt te worden.

Lees verder...

Je eigen spel ontwerpen een eitje?

Dat lijkt misschien best makkelijk, een paar pionnen, een dobbelsteen en een bord, hoe moeilijk kan het zijn!
Maar niets is minder waar, over de meeste spellen wordt jaren gedaan voordat ze in de winkels liggen.

Niki geeft je een kijkje in de keuken van het spelontwerpen en licht daarbij een paar spellen van Nederlandse bodem uit.

Lees verder...

Spelletjes op kinderfeestjes

Tegenwoordig worden veel kinderfeestjes buiten de deur gevierd, maar kinderen vinden spelletjes thuis spelen ook heel leuk.

Weinig tijd om zelf iets te bedenken? Sandra geeft tips voor een succesvol kinderfeest en heeft bovendien twee kinderfeestideeën helemaal voor je uitgewerkt.

Lees verder...

Wat is worker placement?

Het is een bekend begrip in de spellenwereld: worker placement. Maar wat betekend het eigenlijk?

Gast blogger Erwin Broens verteld je in ons nieuwste blog alles over dit spelmechanisme.

Lees verder...

Escape rooms voor in je huiskamer

In korte tijd uitgegroeid tot een populair groepsuitje: de escape room. Inmiddels is dit spelconcept ook doorgedrongen in de bordspellenwereld.

Tessa vertelt je hoe je van jouw huiskamer een escape room kunt maken.

Lees verder...

Het is weer bijna Pasen

Pasen wordt ook wel het nieuwe kerst genoemd. Het is in ieder geval een tijd om door te brengen met je gezien of familie.
Onze collega Erik vertelt in zijn blog welke spellen geschikt zijn voor een vrolijk Pasen!

Lees verder...

Spelletjes spelen in het onderwijs

Gastbloggers Alfred en Stacey nemen je mee in de wereld van de educatieve spellen.
Ze laten je zien welke spellen niet alleen leuk zijn, maar je spelenderwijs iets extra's bijbrengen.

Lees verder...

Ik ga op wintersport en neem mee...

Ga jij binnenkort op (wintersport)vakantie? Onze collega Niki ook! In haar eerste blog verteld zij welke spellen op haar favorietenlijstje staan om mee te nemen.
Ook geeft zij je een paar handige tips om zoveel mogelijk spellen mee te nemen, ook als je slechts beperkt ruimte hebt.

Lees verder...

De wereld van Carcassonne

In deze eerste gast blog neemt Erwin Broens je mee in de wereld van 'Carcassonne'.
Dit bekende legspel heeft de afgelopen 17 jaar een indrukwekkende spellenfamilie voortgebracht. Er zijn uitbreidingen in alle soorten en maten, talrijke varianten, big boxes en wat nog meer. Ook in 2018 zit er weer het een en ander in de pijpleiding.

Lees verder...

Tijd voor goede voornemens

Nieuwjaar betekent een nieuwe start en daar horen goede voornemens bij. De populairste voornemens blijven al decennia lang: stoppen met roken, meer sporten, gezond eten, maar wat je ook steeds meer voorbij ziet komen, zijn bijvoorbeeld: een hobby vinden, vaker vrienden zien en meer plezier maken. En laat daar spellen spelen en puzzels leggen nou eens heel goed bij passen!

Hier Pien haartips voor redenen om meer te spelen in 2018!

Lees verder...

Partyspellen voor de feestdagen

Partyspellen groeien onder volwassenen nog steeds enorm in populariteit. Naast de oldschool Triviant Pursuit en Party & Co zijn er tegenwoordig tal van nieuwe partygames op de markt. Zeker tijdens de feestdagen

In deze blog neemt Pien je mee in de wereld van partyspellen en geeft je haar tips.

Lees verder...

De beste kinderspellen

De Sint is in het land en dus de tijd om kinderen extra te verwennen

In ons nieuwste blog vind je een overzicht en een aantal handige tips voor de leukste kinderspellen.

Lees verder...

Organiseer de perfecte spellenavond

De wintertijd is ingegaan en het wordt weer koud buiten! Dat betekent maar één ding, lekker binnen blijven! Geen terrasjes meer, geen picknicks meer, niet meer naar het strand, maar niet getreurd. Het wordt weer tijd voor een ouderwetse spellenavond!

Maar hoe pak je dit aan?

Lees verder...

Nieuw in spellenland?

Wij Nederlanders zijn gek op bord- en kaartspellen. Zeker wanneer de koudere seizoenen weer in aantocht zijn. Om het thuis dan extra gezellig te maken staan, naast films of series kijken en koken, spellen spelen met het gezin bij 72% van de huishoudens bovenaan hun lijstje van favoriete bezigheden tijdens de wintermaanden.

Kortom, spellen zijn hot! Maar hoe weet je wat het juiste spel voor jou is?

Lees verder...

7 klapper!

Spellenfanaat en directeur Michael Bruinsma is uitermate enthousiast over dit nieuwe record voor zijn bedrijf 999 Games. “Zeer aangenaam verrast komt niet in de buurt van het gevoel dat mij overviel bij het vernemen van het goede nieuws dat ons bedrijf 999 Games maar liefst 7 nominaties voor Speelgoed van het Jaar is toegekend. Een nog nooit vertoonde 7-klapper!

De verkiezing van Speelgoed van het Jaar bestaat al 40 jaar, ontdek welke 7 spellen van 999 Games waren genomineerd in 2017.

Lees verder...