Drie Magiërs: Betoverend leuke Kinderspellen

Leestijd: 5 minuten | Geschreven door Eduard van Buggenum

Bordspellen zijn te gek en leuk voor jong en oud! Daar ben je het ongetwijfeld mee eens, anders zou je deze tekst waarschijnlijk niet eens lezen. Maar het is een uitdaging om een bordspel te vinden dat zowel door jong als oud leuk wordt gevonden. Je dochter van vijf zal niet veel plezier beleven aan een pot Hoogspanning. En andersom sta jij waarschijnlijk ook niet te springen om aan te schuiven bij het gemiddelde kinderspel.

Vaak bestaan kinderspellen uit niets meer dan een groot plastic gevaarte op een speelbord. Het maakt lawaai, beweegt en als je pech/geluk hebt schieten er ook nog eens op te pas en te onpas plastic drolletjes uit. Het spelelement is ver te zoeken en hoewel er in het begin hard om wordt gelachen, gaat het al snel vervelen om vervolgens in de kast stof te vergaren.

Maar het kan anders.

Je ziet een cartoon van Eduart en Bert die een kinderspel spelen

De spellen van Drie Magiërs, herkenbaar aan het rood met zwarte logo, gooien het over een andere boeg. Deze lijn spellen wordt in Nederland door 999 Games uitgegeven. In plaats van een schreeuwerige gimmick staan bij deze spellen de uitdaging, en daarmee uiteindelijk ook het speelplezier, voorop. Door gebruik te maken van simpele technieken als magneten, zijn deze spellen even vindingrijk als origineel.

je ziet een speelstuk met een sleutel van een spel van de drie magiers

In de Drie Magiërs Spellen zien we altijd in het oog springende illustraties terug. Deze komen van de penseel van één man: de Duitse kunstenaar Rolf Vogt. Zijn getekende figuren of beestjes lijken wel te zijn uitgeknipt en weer opgeplakt. Met zijn kleurrijke stijl creëert hij de betoverende wereld waarin deze spellen zich afspelen.

banner met artwork van drie magiers spellen

Het assortiment van Drie Magiër Spellen bestaat uit twee categorieën: grote Kinderspellen en kleine kaartspellen. Waarbij we op de kaartspellen voornamelijk kleine, kruiperige beestjes tegenkomen, vinden we in de kinderspellen een wereld terug die door tovenaars, spoken, helden en prinsessen wordt bevolkt. Ik licht er twee uit:

De Betoverde Toren

In De Betoverde Toren kruipt 1 speler in de huid van een boze tovenaar, die de prinses in de toren heeft opgesloten en de sleutel heeft begraven. De overige spelers zijn samen de held ‘Robin’ en werken samen om als eerste de sleutel te vinden, waarbij zij een lichte voorsprong hebben. Vind je de sleutel en kies je ook nog eens het juiste sleutelgat, dan springt de prinses in je armen en heb je gewonnen. Wat extra leuk is aan De Betoverde Toren, is dat het voor een deel van de spelers coöperatief gespeeld kan worden. Iets dat niet vaak voorkomt bij kinderspellen.

Meer informatie

je ziet de box, het speelbord en een cartoon van het spel: de betoverende toren

Het Magische Labyrint

Het Magische Labyrint is een driedimensionaal bordspel, waarin 2 tot 4 tovenaarsleerlingen op zoek moeten naar magische symbolen in het labyrint. Op het eerste gezicht lijkt er geen vuiltje aan de lucht, maar in dit doolhof zijn alle muren onzichtbaar! Bots je tegen een muur, dan valt je knikker en moet je weer van voren af aan beginnen. Het is dus belangrijk dat je goed onthoudt waar de muren zitten om zo het verborgen pad te vinden. Je kunt het doolhof zelf aan de onderkant van het bord opbouwen en kan zo moeilijk gemaakt worden als je zelf wilt.

Meer informatie

je ziet de box en de spelinhoud van het spel: het magische labyrinth
je ziet drie spellen van de drie magiers die een reisformaat hebben

De leukste Drie Magiërs Spellen zijn er ook in een handig reisformaat. Evenveel speelplezier in een kleiner blik!

Kaartspellen van 3 Magiërs

Als je op de kleurrijke verpakking afgaat, zou je het niet snel zeggen, maar de kaartspellen van Drie Magiërs zijn bij volwassenen minstens zo populair als bij kinderen. Deze kaartspellen hebben gemeen dat de spelregels vaak bijzonder simpel zijn, maar juist daardoor zo hilarisch. Een paar van onze favorieten:

Kakkerlakkenpoker

Kakkerlakkenpoker is een blufspel in zijn puurste vorm. Je speelt een kaart blind en benoemt welk dier erop staat. De grote vraag is alleen of je de waarheid spreekt of niet. De ontvangende speler kan twee dingen doen, zeggen of je liegt of niet en de kaart omdraaien, of de kaart bekijken en doorspelen naar een derde speler waarbij hetzelfde of weer een ander beest genoemd kan worden. Als je het fout hebt, krijg jij de kaart. Heb je het goed, dan krijgt de andere speler de kaart. Wie vier dezelfde kaarten heeft verliest. Een pokerface is absoluut noodzakelijk.

Meer informatie

je ziet de box en de speelkaarten van het spel Kakkerlakkenpoker

Valse Motten

Kun jij het stiekem niet laten om af en toe vals te spelen? Dan moet je zeker eens een potje Valse Motten spelen. Bij dit kaartspel moet je namelijk wel valsspelen om te kunnen winnen. Want als je een mottenkaart trekt, kun je daar alleen maar van afkomen door deze stiekem weg te leggen, steken, gooien, enzovoort. Zorg er daarbij wel voor dat de bewakingskever het niet ziet, anders moet je de kaart weer terugpakken. Een luchtig en hilarisch spel voor jong, maar zeker ook voor oud.

Meer informatie

je ziet de box en de speelkaarten van valse motten

Meer kaartspellen van Drie Magiërs?

je ziete leuke kaartspellen voor kids van de drie magiers

De collectie van Drie Magiërs Spellen zijn voor ouders perfect om met kinderen samen te spelen. Toegankelijke spellen van goede kwaliteit die nooit gaan vervelen (en stiekem leuk genoeg zijn om ook zonder kids te spelen).

>> Drie Magiërs, oneindig veel plezier.

Op deze afbeelding zie je een cartoon van blog auteur Eduard

Over de schrijver

Hoi! Ik ben Eduard, 33 jaar oud uit Amsterdam. Starend in mijn goedgevulde spellenkist, een essentieel onderdeel van ieder gelukkig huishouden, zag ik het licht en maakte een carrièreswitch naar de wereld van bordspellen. Sinds de zomer van 2018 werk ik daarom op de marketingafdeling van 999 games. Dat had ik veel eerder moeten doen.