Bokken Schieten - Niet meer leverbaar

Vanaf 8 jaar
3 - 6 spelers
+/- 15 min
12,3 x 9,7 x 2 cm
Strategie:
3 sterren
Geluk:
3 sterren
Bluf:
4 sterren

Het spel

Bokken schieten is een vlot kaartspel waarbij je slagen probeert te halen om zoveel mogelijk geiten te verzamelen, maar ervoor moet waken dat je de limiet niet overschrijdt.

Er worden in totaal 8 slagen gespeeld, waarbij de speler die de hoogste kaart speelt de slag wint. De speler met de laagste kaart mag een eilandkaart neerleggen. De getallen op de eilandkaarten bepalen na 4 slagen wat de geitenlimiet op het eiland is. Wie na 8 slagen de meeste geiten heeft verzameld en niet boven de limiet uitkomt, heeft gewonnen.

Bokken schieten bevat elementen van geluk, bluf en strategie. Omdat de spelregels relatief eenvoudig zijn en de speelduur overzichtelijk, is het geschikt voor het hele gezin!

Tactische speeltip(s)

De te gebruiken tactiek hangt erg van je kaarten af. Als je erg hoge kaarten in je handen hebt, kan het verstandig zijn om in de eerste slagen juist je lage kaarten te spelen om te proberen om de limiet van het eiland omhoog te stuwen. Heb je lage kaarten, dan kun je proberen om de limiet laag te houden en ervoor te zorgen dat de andere spelers de limiet overschrijden. Het is hoe dan ook verstandig om niet meteen in het begin al heel veel geiten te pakken, want dan loop je de kans dat de andere spelers tegen je gaan samenwerken. Maar als je daarna alleen nog maar lage kaarten over hebt, kan het juist wel weer een verrassende tactiek zijn..

  • Recente Zoekopdrachten
  • carcassonne uitbreiding 1 51
  • Gor 1
  • Het Dorp: De Haven Bordspel 7
  • Regenwormen junior spelregels 6