Boonanza: Boon to be Wild - Kaartspel

€ 14,99
bij 999 Games
Op voorraad!
Voor 15:00 besteld, morgen bezorgd

Overzicht

Hectische en spectaculaire versie van het populaire handelsspel Boonanza. Met 11 nieuwe bonensoorten, waaronder wilde bonen die acties opleveren. Ook solitair of met z'n tweeën te spelen.
Vanaf 12 jaar
1-7 spelers
+/- 60 min
Geluk:

Tactiek:

Handel:

  • Bestel rechtstreeks bij 999 Games of kies een van de andere aanbieders
  • Voor 15:00 uur via 999 Games besteld op een werkdag, de volgende bezorgdag geleverd
  • Gratis verzending vanaf E 20,00 in Nederland en Belgie

Over het spel

Zelfstandige versie van het communicatieve kaartspel Boonanza. Ook nu handelen de spelers met hun bonen en verbouwen deze op hun akkers. Wie troggelt de andere spelers de beste bonen af en verdient het meeste geld? Wat is er anders in Boon to be Wild? Ten eerste de 11 nieuwe bonensoorten, waarvan de namen zijn gebaseerd op bestaande stammen en handelsbetrekkingen. Voor deze nieuwe bonen moesten er nieuwe bonometers komen. Deze lopen tot 5 dukaten en zijn niet meer zo regelmatig. Afhankelijk van de soort groeit de opbrengst bij 3, 4 of 5 extra bonen. In de handelsfase draait de actieve speler 3 kaarten om in plaats van 2, waarvan hij er 1 op de aflegstapel mag leggen. Handelskaarten geven de spelers de mogelijkheid op een andere manier met elkaar te handelen. In de trekfase trekt iedere speler 1 kaart van de gedekte stapel, waarbij het niet van belang is wie de actieve speler is. Het spel eindigt niet direct als de gedekte trekstapel leeg is, maar er wordt doorgespeeld tot en met de rechterbuurman van de startspeler. De grootste verandering wordt veroorzaakt door de "wilde bonen". Van elke bonensoort zijn er bonen die extra acties opleveren als ze zichtbaar op een bonenveld liggen. Tot slot zijn er ook spelregels voor 2 spelers en een solitaire versie. Boon to be Wild is hectisch en spectaculair!

Meer informatie
Artikelcode 999-BOO06
Gewicht 0.3500
Merk 999 Games
Afmetingen 17,8 x 12,8 x 4 cm
Auteur Uwe Rosenberg
EAN Code 8717249197041
Jaar van Uitgifte 2013
Evenement Nee
label Nee

Tactische tips

Houd bij het handelen goed de waarde van de kaarten in de gaten. Je kunt bijvoorbeeld voor een rode boon prima 3 of meer blauwe bonen vragen. Ook is het belangrijk om de volgorde van de kaarten in je hand te sturen. Als je van bepaalde bonen nog meer wilt sparen en een kaart in je hand ervoor zorgt dat je het veld zou moeten verkopen, is het verstandig om te proberen de kaart uit je hand te verhandelen of zelfs weg te geven.

Onthoud de kaarten die uit het spel gaan goed. Het is mogelijk dat je daardoor van een bepaalde soort niet zoveel kaarten meer kunt verzamelen als je dacht.

Maak goed gebruik van de wilde bonen. Die leveren speciale acties op die het spelverloop grondig kunnen veranderen.

Videos