Carcassonne: Wintereditie - Niet meer leverbaar

Vanaf 8 jaar
2 - 5 spelers
+/- 30 min
27,5 x 19 x 6 cm
Geluk:
3 sterren
Planning:
3 sterren
Tactiek:
4 sterren

Het spel

Winterse editie van het bekende legspel Carcassonne. De spelregels zijn gelijk aan die van het basisspel. Bouw de stad op met al haar wegen, steden, kloosters en besneeuwde weiden. Door het inzetten van horigen scoor je punten voor afgebouwde projecten.

Door het "besneeuwde" artwork waan je je echt in de winter. 12 extra tegels met liefelijk vormgegeven dieren geven nog wat extra sfeer aan het geheel. Deze winterse editie is daarom het ultieme collectors item voor de echte Carcassonne-liefhebber!

In de Carcassonne Wintereditie zit per abuis een uitbreiding zonder spelregels: De Peperkoekman. Peperkoekman is een leuk extraatje aan het spel. Kijk hier voor de spelregels.

Video

Tactische speeltip(s)

Probeer bij het bouwen van grote steden iemand te vinden die met je mee wilt bouwen. Als je het alleen moet doen ben je te afhankelijk van de tegels die je trekt en iedereen gaat je ook nog eens tegenwerken.

Aan het einde van het spel zijn er veel punten met de boeren te verdienen. Zorg ervoor dat je daar op tijd bij bent.

Doe voorzichtig met het inzetten van horigen. Als ze allemaal op het veld staan, moet je namelijk wachten totdat je ze weer terug krijgt en dat is jammer als er een mooie kans voorbij komt.

  • Recente Zoekopdrachten
  • catan bordspel uitbreiding ridders 101
  • de boze wolf 999 games 5
  • Saboteurs het duel kaartspel 2
  • carcassonne mini uitbreiding 3