Carcassonne Big Box

Goed, je hebt al eens een paar potjes Carcassonne gespeeld -of zelfs ook al een uitbreiding of twee geprobeerd- en je twijfelt er niet aan dat deze klassieker een plekje in jouw spellenkist verdient. Voor de echte fans is daarom de Carcassonne Big Box bedacht zodat je het basisspel en een schat aan uitbreidingen in één keer in huis haalt. Maar ook als je Carcassonne nog nooit gespeeld hebt, is er geen betere manier om te beginnen.

En deze zware jongen bevat maar liefst 11 uitbreidingen (2 grote en 9 miniuitbreidingen). Een groot deel van deze miniuitbreidingen wordt niet meer los uitgebracht en zijn dus exclusief in deze Big Box beschikbaar. Daarmee is deze zelfs voor een doorgewinterde Carcassonner een fraaie aanvulling op de collectie.

Alle tegels in de doos bevatten ook het in 2016 vernieuwde artwork. Hiermee kan je alle uitbreidingen op alle gewenste manieren met elkaar combineren zodat je eigenlijk nooit hetzelfde spel hoeft te spelen.

Al die uitbreidingen. Is het nog wel overzichtelijk dan?

Jazeker. Om het overzichtelijk te maken, is op elke tegel goed te zien bij welke uitbreiding deze hoort. Onderaan de tegels staat namelijk een klein symbool, waarmee je het spel in een mum van tijd weer gesorteerd hebt. Ook staat in de spelregels per uitbreiding duidelijk vermeld welke speelstukken er bij horen, hoe de spelregels veranderen én (niet onbelangrijk) hoeveel langer een potje met die uitbreiding duurt. Als klap op de vuurpijl staat in de doos helder aangegeven waar je de uitbreidingen kunt opbergen, zodat je die nooit door elkaar hoeft te halen.

aantal spelersVanaf 7 jaar

leeftijd vanaf2 - 6 spelers

speelduur35 - 120 min.

59,99

  • Bevat speelstukken die exclusief in de Big Box verkrijgbaar zijn.
  • 11 uitbreidingen om het spel zo complex te maken als jij wil.
  • Een musthave voor nieuwe en doorgewinterde fans van Carcassonne.
  • Eén doos om alles overzichtelijk in op te bergen.
  • Alle inhoud in het vernieuwde Carcassonne-design.
De Carcassonne Bigbox

Wat zit er in de doos?

De Big Box in cijfers:

1

Basisspel

11

Uitbreidingen

188

Landtegels

86

Meeples in alle soorten en maten

34

Overige speelstukken

1

Boek met spelregels

 2,05

Kilogram schoon aan de haak

35-
120

Minuten speelplezier per potje

Heel veel verschillende Meeples

Naast het basisspel bevat Carcassonne Big Box de volgende uitbreidingen:

Uitbreiding Kathedralen & Herbergen

Kathedralen & Herbergen

De eerste grote uitbreiding van Carcassonne zit standaard in de Big Box. De kathedralen & herbergen maken steden en straten waardevoller, maar alleen als ze afgebouwd worden. Met een grote meeple kunnen gebieden zomaar van eigenaar wisselen.

Ook verkrijgbaar als losse uitbreiding (meer informatie)

Uitbreiding Kooplieden & Bouwmeesters

Kooplieden & Bouwmeesters

Kooplieden concurreren om de verdeling van goederen in de steden. De bouwmeesters staan dubbele beurten toe, waardoor wegen en steden sneller groeien. Een handig ingezet varken zorgt voor hogere opbrengst van boeren.

Ook verkrijgbaar als losse uitbreiding (meer informatie)

Uitbreiding De Abt

De Abt

De abt doet het dagelijkse werk in het klooster weliswaar graag, maar nog liever verblijft hij in de tuinen van Carcassonne, waar hij zich zolang vermaakt als hij wil.

Uitbreiding De Rivier

De Rivier

De rivier slingert prachtig blauw door het groene landschap. Met deze uitbreiding begin je het spel niet met 1 maar met 12 starttegels. Dit zorgt voor een eerlijkere start van het spel.

De onderstaande miniuitbreidingen zijn ook voorzien van het fraaie nieuwe artwork van Carcassonne.
Deze zijn niet meer los, maar alleen nog verkrijgbaar als onderdeel van de Big Box.

Uitbreiding De Vliegtuigen

De Vliegtuigen

Als vindingrijke techneuten willen de spelers hun zelfgemaakte vliegtuigen uitproberen en het luchtruim verkennen. Je meeples vliegen rond om projecten in de buurt te claimen. Helaas is de landingsplaats nog een beetje onvoorspelbaar.

Uitbreiding De Veerboten

De Veerboten

Sommige wegen rondom Carcassonne leiden naar kleine meren. Daar varen veerponten, die de wegen steeds op een andere manier verbinden. Dit biedt nieuwe uitdagingen voor wegenbouwers.

Uitbreiding Nieuwsberichten

Nieuwsberichten

De koning beloont zijn onderdanen die hun gebied het meest zorgvuldig hebben uitgebreid. Hij stuurt boodschappers met nieuwsberichten naar hen toe, die extra rijkdom en voordelen bieden.

Uitbreiding De Goudmijnen

De Goudmijnen

GOUD!! De verleiding is groot en velen komen om het edele metaal te bemachtigen. Maar er wordt pas aan het einde afgerekend.

Uitbreiding Tovenaar & Heks

Tovenaar & Heks

Magiërs bezoeken de streek van Carcassonne. Terwijl de macht van de tovenaar wegen en steden tot bloei laat komen, staan de inwoners van Carcassonne wantrouwend tegenover de vaardigheden van de heks.

Uitbreiding De Rover

De Rover

Roverbendes zijn onderweg en eisen je geld. Als meeples punten incasseren, houden deze “edele volgelingen” hun hand op.

Uitbreiding Graancirkels

Graancirkels

Op de akkers buiten Carcassonne duiken mysterieuze tekens op, die het leven van ridders, boeren en struikrovers op zeldzame wijze beïnvloeden.

Video "Unboxing Carcassonne Big Box"