Carcassonne Junior

Het is 14 juli, de nationale Franse feestdag, en een speciale dag in Carcassonne. Vroeg in de ochtend worden traditioneel alle schapen, kippen en koeien vrijgelaten. De kinderen in Carcassonne hebben een geweldige tijd om de dieren weer terug te brengen, voordat de duisternis invalt.

Met Carcassonne Junior heb je de perfecte versie in handen om het spel aan de kleintjes te introduceren. Het spelmechanisme van tegels trekken en aanleggen dat we uit de normale Carcassonne kennen, is gebleven, maar om het voor jonge kinderen makkelijker te maken, passen de tegels bij Carcassonne Junior altijd aan elkaar. Gedurende het spel wordt zo de kleurrijke stad langzaam opgebouwd en verschijnt er een feestelijk en druk tafereel, waarin we de kinderen zien die op zoek zijn naar de loslopende dieren.

aantal spelersVanaf 4 jaar

leeftijd vanaf2 - 4 spelers

speelduur+/- 30 min.

22,99

  • Kan al met kinderen vanaf 4 jaar gespeeld worden.
  • Dezelfde charme als Carcassonne, maar met vereenvoudigde spelregels.
  • Vrolijk design en unieke meeples ‘de kinderen van Carcassonne’.
Carcassonne Junior

's Middags: kinderen zoeken naar de dieren

De spelregels in het kort

Op de tegels van Carcassonne Junior staan kinderen in het groen, rood, geel en blauw afgebeeld, voor elke speler een kleur. De spelregels zijn net een beetje anders: waar je bij de ‘grote’ Carcassonne na het aanleggen van je tegel meteen een meeple kunt zetten, doe je dat hier pas als de weg is afgebouwd. Je zet dan voor elk afgebeeld kind in jouw kleur een meeple op deze weg. De speler die als eerste acht meeples van zijn kleur op het speelveld heeft gezet, heeft gewonnen.

Het spel kent hiermee een grotere geluksfactor dan we van Carcassonne gewend zijn. Kinderen hoeven maar minimaal strategie toe te passen en kunnen hierdoor vooral plezier beleven aan het met elkaar bouwen van het speelbord.

Carcassonne Junior tegels

      n de avond gaan alle kinderen uitgeput, maar met enthousiaste verhalen naar huis.
Samen met hun ouders en grootouders vieren ze een groot feest met een kampvuur en heel veel lekker eten uit de omgeving van Carcassonne. De ouderen vertellen spannende verhalen over ridders, feeën en draken. De kinderen luisteren aandachtig en dromen ervan dit zelf ook een keer mee te maken. Uiteindelijk vallen de kinderen in slaap, terwijl de dieren terug in hun stallen van hun rust genieten.
De dieren die niet door de kinderen zijn gevonden, zijn tijdens het feest vanzelf naarhun stallen teruggekeerd.

En de kinderen van Carcassonne kunnen weer rustig slapen...