Cardcassonne - Niet meer leverbaar

Vanaf 8 jaar
2 - 4 spelers
+/- 30 min
19 x 19 x 6,5 cm
Tactiek:
3 sterren
Geluk:
4 sterren
Interactie:
4 sterren
Bluf:
4 sterren

Het spel

In dit vlotte kaartspel uit de bekende Carcassonne-familie vormen de spelers rijen van verschillende kleuren en proberen ze deze met behulp van hun horige te claimen. Onder de kaarten bevinden zich personen, dieren, jokers en gebouwen, die allemaal op hun eigen manier voor punten zorgen.

Elke ronde krijg je een aantal kaarten en een horige. Als je aan de beurt bent, speel je een kaart of je horige. De eerste kaart die je in een ronde speelt, moet je gedekt neerleggen, de rest open. Met de gedekte kaart kun je een beetje bluffen. Het zetten van je horige zorgt ervoor dat alle kaarten in die rij voor jou zijn. Als iedereen zijn kaarten heeft gespeeld en zijn horige heeft ingezet, worden er punten geteld.

Personenkaarten en jokers leveren direct punten op. Dieren ook, maar die leg je voor je neer, waardoor ze bij volgende tellingen weer meetellen. Voor gebouwen krijg je pas aan het einde van het spel punten. Wie heeft de meeste punten?

Tactische speeltip(s)

Omdat gedekte kaarten in een verkeerde rij mogen worden gelegd en dan 10 punten opleveren, is dat het gevaarlijkste deel van het spel. Het is belangrijk om in te schatten wat voor type speler je tegenover je hebt. Een voorzichtige speler zal kaarten minder vaak in een verkeerde rij leggen dan een speler die graag risico neemt. Wacht niet te lang met het claimen van een rij. Natuurlijk is het leuk als een rij nog meer waard wordt, maar dat levert je niks op als een andere speler hem net voor je neus wegpakt.

  • Recente Zoekopdrachten
  • patchwork 1
  • Ik wil koekjes! - Kaartspel 142
  • de mol kaartspel 142
  • beverbende 1