Concordia - Niet meer leverbaar

Vanaf 12 jaar
2 - 5 spelers
+/- 90 min
28,2 x 39,6 x 5,3 cm
Geluk:
1 sterren
Planning:
3,5 sterren
Strategie:
4,5 sterren

Het spel

Logistiek in de Romeinse tijd.

Leid je familiedynastie en sticht handelsposten in verre steden om aan gewilde handelswaar te komen. Maak daarbij gebruik van machtige politieke figuren om je doelen te bereiken.

Je hebt een aantal personages tot je beschikking, zoals de Prefect, de Architect of de Tribuun, die allen hun eigen functie hebben. Als je aan de beurt bent, speel je een kaart en voert de actie erop uit. Dat kan het kopen van nieuwe kaarten zijn, het verplaatsen van je land- en/of zeekolonisten, het bouwen van steden of het oogsten van provincies. Met de Tribuun kun je je gespeelde kaarten weer terugkrijgen. Maar, hoe later je dat doet, des te meer geld krijg je daarvoor. Kolonisten en goederen sla je in je pakhuis op, maar dat is niet oneindig groot. Ga handig om met je beschikbare ruimte en je schaarse middelen. Aan het einde van het spel krijg je punten voor de goden op je kaarten. Die vragen allemaal wat anders: geld, bepaalde steden, aanwezigheid in provincies, enzovoort. Wie stelt de goden het meest tevreden?

Concordia bevat geen dobbelstenen. De spelers moeten het van hun intuïtie en tactische vaardigheden hebben. De spelregels zijn relatief eenvoudig, maar de diepgang is enorm!

Video

Tactische speeltip(s)

Zorg ervoor dat je kolonisten goed gepositioneerd zijn. Steden bouwen bij andere spelers is relatief duur.

Beoordeel wat je sterke punten zijn en zoek daar de juiste kaarten bij.

Maak goed gebruik van de Diplomaat. Die kan ervoor zorgen dat je een kaart die je niet meer hebt toch kunt gebruiken.

Awards

  • Recente Zoekopdrachten
  • catan piraten en ondekkers 5/6spelers 53
  • de poortes van nieuwstad 8
  • vorsten van catan kaartspel 3
  • De Vorsten Van Catan - Kaartspel 216