De Hobbit - Niet meer leverbaar

Vanaf 10 jaar
2 - 5 spelers
+/- 60 min
29,7 x 29,7 x 7,2 cm
Tactiek:
2 sterren
Geluk:
3,5 sterren
Interactie:
3,5 sterren
Bluf:
4 sterren

Het spel

Vergezel Bilbo de hobbit en de 13 dwergen op hun avontuurlijke reis en probeer de schat terug te veroveren, die op de Eenzame Berg door Smaug de draak wordt bewaakt. Het gezelschap vindt verschillende dodelijke vijanden op hun weg zoals aardmannen, wargs, trollen en reuzenspinnen, om er maar een paar te noemen!

In dit spannende familiespel ontwikkelen de spelers hun kracht en karakter, en verzamelen ze proviand en wapens. Zo nemen ze het op tegen hun tegenstanders om uiteindelijk de schat te pakken te krijgen. Wie verzamelt de meeste edelstenen?

De spelers bieden met hun dwergkaarten op reis-, vaardigheid- en giftkaarten. Op basis daarvan ontwikkelen ze hun karakter en kracht. Deze hebben ze nodig bij het verslaan van vijanden in de avontuurfasen. Daarvoor krijgen ze weer edelstenen. Heb jij aan het einde van het spel de meeste edelstenen?

De Hobbit is een familiespel met eenvoudige spelregels vol uitdagende keuzes!

Tactische speeltip(s)

Probeer goed in te schatten wat voor jou én de andere spelers van belang is. Je hebt dan een goed idee of de andere spelers hoge of juist lage kaarten gaan spelen.

Bewaar je hele hoge en hele lage kaarten voor de momenten die voor jou het belangrijkst zijn.

Ontwikkel je karakter en kracht zo snel mogelijk, zodat je minder afhankelijk bent van de dobbelstenen.

  • Recente Zoekopdrachten
  • Great Western trail 2
  • wie is de ezel 1
  • whitechapel 2
  • Andor 6