De Kolonisten van Catan: De Zeevaarders - Bordspel

Vanaf 10 jaar
3 - 4 spelers
+/- 90 min
29,7 x 29,7 x 7,2 cm
Tactiek:
3 sterren
Geluk:
4 sterren
Handel:
5 sterren
Bluf:
4 sterren

Het spel

Verschillende nieuwe scenario's voor De Kolonisten van Catan. Deze uitbreidingsset is uitsluitend te combineren met de nieuwste editie van het basisspel. De scenario's in deze nieuwe editie verschillen van die in de oorspronkelijke versie. Met nieuwe speelstukken en artwork voor nog meer spelbeleving!

De handleiding bevat een keur aan scenario's, waarin het bouwen van scheepsroutes naar verschillende eilanden een grote rol speelt. Schepen kosten 1 hout en 1 wol per stuk, en de spelregels ervoor hebben veel weg van het bouwen van straten. In de meeste scenario's krijgen de spelers bonuspunten voor het bouwen van nederzettingen op andere eilanden, waardoor ze erg gemotiveerd zijn om scheepsroutes te formeren. Scenario's variëren van vaste speelvelden tot ontdekkingsreizen waarbij de spelers er tijdens het spel pas achter komen waar de verschillende eilanden liggen. Verder wordt de rivierbedding geïntroduceerd, waar goud te vinden is. Spelers met een nederzetting aan deze tegel krijgen een grondstoffenkaart naar keuze.

De spelregels zijn zo goed als gelijk aan die van het basisspel met extra regels voor scheepsroutes, overwinningspuntenfiches, goudtegels en de zeerover.

De Zeevaarders van Catan geeft het basisspel een compleet nieuwe dimensie en biedt oneindige variatie. Een must voor spelers die een nieuwe uitdaging op Catan zoeken!

Hoe combineer ik de verschillende Catan-producten?

Video

Tactische speeltip(s)

In het basisspel is wol niet enorm van belang, maar in deze uitbreiding juist wel. Omdat iedereen schepen "moet" bouwen, is het erg verstandig om een goed plekje aan één of meer weides te hebben. Verder is het verstandig om je op de goudtegels te richten. Daar kun je eventueel ontbrekende grondstoffen op een eenvoudige manier bemachtigen.

Omdat de ruimte op zee schaars is, kan het verstandig zijn om de zeerover te gebruiken in plaats van de struikrover. Zo kun je tegenstanders vertragen en proberen zelf eerder bij lucratieve eilanden terecht te komen.

Extra informatie

Kan de langste handelsroute ook bestaan uit scheepjes én straatjes?
Ja, mits er tussen de scheepjes en de straatjes een dorp zit om deze aan elkaar te verbinden.

Waar dient de zwarte (zeerover)boot voor?
Bij de Zeevaarders van Catan mag je kiezen tussen het verplaatsen van de struikrover of de zeeroverboot, wanneer je 7 gooit.

  • Recente Zoekopdrachten
  • Kolonisten van catan klaus teuber 87
  • hoogspanning 10
  • Happy salmon 7
  • legenden van andor 80