De Kolonisten van Catan: Het Dobbelspel - Dobbelspel

Vanaf 7 jaar
1 - 4 spelers
+/- 15 min
18 x 11 x 3,5 cm
Geluk:
4,5 sterren
Tactiek:
2,5 sterren
Bluf:
1 sterren

Het spel

In dit spannende spel bouwen de spelers Catan worp na worp op. Elke straat en elke nederzetting levert punten op. Een gelukkige hand en tactisch vernuft bepalen wie de beste kolonist is.

Je krijgt een velletje papier waar de uit De Kolonisten van Catan bekende straten, dorpen en steden op staan. Als je aan de beurt bent, mag je drie keer met de dobbelstenen gooien om een combinatie samen te stellen waar je wat aan hebt. Gooi je geen enkele combinatie, dan krijg je strafpunten. Dat kun je voorkomen door ridders te kopen, die je de mogelijkheid geven om een dobbelsteen naar een bepaalde grondstof te draaien.

Dit vlotte dobbelspelletje speel je weg in een klein half uurtje en past prima in je reisbagage. En, zijn je scoreblokken op? Geen nood, de plaatselijke speelgoedwinkel kan extra scoreblokken bij ons bestellen.

Video

Tactische speeltip(s)

Omdat aan het einde van het spel de meeste punten te halen zijn, is het verstandig om een bepaalde tactiek niet meer te veranderen. Aan de andere kant moet je natuurlijk ook niet teveel risico nemen, want dan zou je wel eens strafpunten kunnen oplopen. Het is altijd verstandig om vroeg in het spel een paar ridders te kopen om noodsituaties op te kunnen lossen.

  • Recente Zoekopdrachten
  • Agricola 2 spelers uitbreiding 3
  • hoogspanning kaartspel 6
  • Russian Railroads: American Railroads 1
  • De Vorsten Van Catan - Kaartspel 56