De Kolonisten van Catan: Kooplieden & Barbaren - Bordspel

Vanaf 12 jaar
2 - 4 spelers
+/- 75 min
29,7 x 29,7 x 7,2 cm
Tactiek:
4 sterren
Geluk:
3 sterren
Handel:
5 sterren
Bluf:
4 sterren

Het spel

De derde grote uitbreiding op De Kolonisten van Catan. Kooplieden & Barbaren bevat 4 varianten op De Kolonisten van Catan én 5 nieuwe uitdagende scenario's, die in meer of mindere mate met elkaar en met De Zeevaarders en Steden en Ridders gecombineerd kunnen worden.

Zo vinden we een havenmeester, die spelers met nederzettingen op havenlocaties met punten beloont. Of een vriendelijke struikrover die à la Robin Hood alleen de rijken berooft. Voor de liefhebbers van wat minder geluk is er de variant 'Gebeurtenissen op Catan', waarin de dobbelstenen door een uitgebalanceerd pakket kaarten worden vervangen. Op verzoek van spelers over de hele wereld is er ook een variant waarbij je het basisspel met twee spelers kunt spelen. Het grootste deel van de handleiding bestaat echter uit de beschrijving van vijf compleet nieuwe scenario's, die op moeilijkheidsgraad zijn gesorteerd. Van het eenvoudige 'Vissers van Catan', via 'De Trektocht' naar het slotscenario 'Kooplieden & Barbaren', dat qua niveau niet onderdoet voor het pittige 'Steden & Ridders'.

Kooplieden & Barbaren biedt een verzameling nieuwe elementen om van De Kolonisten van Catan weer een geheel nieuwe spelervaring te maken.

Hoe combineer ik de verschillende Catan-producten?

Video

Tactische speeltip(s)

Omdat deze uitbreiding zoveel verschillende varianten en scenario's bevat, is het niet mogelijk om tactische tips te geven. Wel raden we aan om de volgorde van de scenario's aan te houden. Zo loopt de moeilijkheidsgraad steeds een beetje op, waardoor de stap naar het volgende scenario niet te groot is.

  • Recente Zoekopdrachten
  • camel up kaartspel 2
  • Amon-Ra Bordspel 80
  • Escape Room The Game Uitbreidingset - Space Station 6
  • kolonisten van catan uitbreiding 5-7 58