De Kolonisten van Catan: Steden en Ridders - Bordspel

€ 35,99
bij 999 Games
Op voorraad!
Voor 15:00 besteld, morgen bezorgd

Overzicht

Pittige uitbreiding voor de echte liefhebbers. Met nieuwe elementen zoals ridders, handelswaren en plunderende barbaren. Basisspel vereist.
Vanaf 12 jaar
3-4 spelers
+/- 120 min
Tactiek:

Geluk:

Handel:

Bluf:

 • Bestel rechtstreeks bij 999 Games of kies een van de andere aanbieders
 • Voor 15:00 uur via 999 Games besteld op een werkdag, de volgende bezorgdag geleverd
 • Gratis verzending vanaf E 20,00 in Nederland en Belgie

Over het spel

Pittige uitbreiding op De Kolonisten van Catan, waarin de spelers ridders inzetten om het eiland tegen binnenvallende barbaren te beschermen en hun steden tot metropolen uitbouwen. Om deze set te kunnen gebruiken is een exemplaar van het basisspel vereist. Het is ook mogelijk om Steden en Ridders met De Zeevaarders van Catan te combineren. Steden en Ridders heeft nu ook nieuw artwork en speelstukken voor nog meer spelbeleving! In Steden en Ridders begin je met een stad in plaats van een dorp. Het spel bevat handelswaren zoals munten en papier, die je krijgt als een getal aan je stad wordt geworpen. Deze handelswaren heb je nodig om je steden op drie gebieden naar hogere niveaus uit te bouwen met als ultieme doel het creëren van een metropool, die liefst 4 punten waard is. Net als in het basisspel dobbel je aan het begin van je beurt, maar nu komt er een symbooldobbelsteen bij. Deze bepaalt of je een ontwikkelingskaart verdient of dat het barbarenschip dichterbij komt. Als het barbarenschip op het eiland arriveert, moeten de spelers zich met ridders verdedigen. Ridders kosten 1 erts en 1 wol en moeten met een graan geactiveerd worden. Wie zich niet goed wapent, kan zomaar een stad aan de barbaren verliezen. Heb jij echter de meeste geactiveerde ridders, dan word je tot redder van Catan uitgeroepen en met een punt beloond. Om Steden & Ridders te winnen, moet je 13 punten bij elkaar zien te sprokkelen. Steden & Ridders is een spannende uitbreiding op het basisspel, dat meer strategie en planning vereist. Het spel wordt er iets complexer door, maar daar krijg je een grote dosis speelplezier voor terug. Hoe combineer ik de verschillende Catan-producten?

Meer informatie
Artikelcode 999-KOL05B
Gewicht 0.9800
Merk 999 Games
Afmetingen 29,1 x 29,7 x 7,2 cm
Auteur Klaus Teuber
EAN Code 8717249196273
Jaar van Uitgifte 2012
Evenement Nee
label Nee

Tactische tips

Het is erg belangrijk om je goed tegen de barbaren te beschermen. Zorg er daarom voor dat je genoeg ridders op het bord hebt op het moment dat de barbaren naderen. Toestroom van wol, erts en graan is daarom erg handig, zeker omdat je die laatste twee ook nodig hebt voor het bouwen van steden. Verder zijn ridders ook handig om de struikrover of ridders van andere spelers te verdrijven.

In deze uitbreiding moet je voor veel meer dingen tegelijk sparen. Zo kosten stadsuitbreidingen bijvoorbeeld een aantal handelswaren en een stad 5 grondstoffen. Met een hand van 7 kaarten moet je dan al tussen die twee kiezen. Daarom kun je in deze uitbreiding stadsmuren bouwen (met 2 bakstenen) om je handcapaciteit vergroten.

Ontwikkelingskaarten maken je flexibeler, maar kun je alleen krijgen als je je stad hebt uitgebouwd. Probeer zo snel mogelijk een paar uitbouwingen te doen om kans op kaarten te maken.

veel gestelde vragen

Wat gebeurt er als de barbaren komen plunderen en geen enkele speler heeft zijn ridder(s) geactiveerd?
Alle spelers die niet hebben bijgedragen aan het verdedigen van Catan verliezen een stad.
Mag je een passieve ridder opwaarderen?
Je mag actieve en passieve ridders opwaarderen. De toestand van de ridder (actief of passief) verandert NIET bij het opwaarderen.
Mag je een ridder twee rangen opwaarderen?
Nee, je mag een ridder per speelbeurt maar met één rang opwaarderen. (NB.Sterke ridders mag je pas tot "machtige ridders" opwaarderen als je in de specialisatie Politiek (blauw)als stadsuitbreiding een vesting gebouwd hebt, eerder niet.)

Videos

 • Recent Searches
 • leeuwenhart 1
 • ab 1
 • Ik Hou van Holland Verjaardagsspel 6
 • zeevaarders uitbreiding set 159
 • Popular Searches
 • cacao bordspel 4
 • catan 55
 • Unusual suspects fan 999 games 64
 • carcassonne 50