Catan: Steden en Ridders - Bordspel

Waardering:
93% of 100
€ 35,99
Normale prijs  
Op voorraad!
Voor 15:00 besteld, morgen bezorgd
Ontvang 360 overwinningspunten

Overzicht

Pittige uitbreiding voor de echte liefhebbers. Met nieuwe elementen zoals ridders, handelswaren en plunderende barbaren. Basisspel vereist. Catan
Vanaf 12 jaar
3 - 4 spelers
+/- 120 min
Tactiek

Geluk

Handel

Bluf

 • Vóór 15:00 uur via 999 Games besteld op een werkdag, de volgende dag geleverd
 • Wij leveren ook op zaterdag in Nederland
 • Gratis verzending vanaf € 30,00 in Nederland en vanaf € 40,00 in België.

Videos

veelgestelde vragen

Wat gebeurt er als de barbaren komen plunderen en geen enkele speler heeft zijn ridder(s) geactiveerd?
Alle spelers die niet hebben bijgedragen aan het verdedigen van Catan verliezen een stad.
Mag je een passieve ridder opwaarderen?
Je mag actieve en passieve ridders opwaarderen. De toestand van de ridder (actief of passief) verandert NIET bij het opwaarderen.
Mag je een ridder twee rangen opwaarderen?
Nee, je mag een ridder per speelbeurt maar met één rang opwaarderen. (NB.Sterke ridders mag je pas tot "machtige ridders" opwaarderen als je in de specialisatie Politiek (blauw)als stadsuitbreiding een vesting gebouwd hebt, eerder niet.)
Kan het oude basisspel met nieuwe uitbreidingen worden gecombineerd?
De nieuwe uitbreidingen kunnen met het oude basisspel gecombineerd worden door middel van de aanpassingsset.

Over het spel

Pittige uitbreiding op Catan, waarin de spelers ridders inzetten om het eiland tegen binnenvallende barbaren te beschermen en hun steden tot metropolen uitbouwen. Om deze set te kunnen gebruiken is een exemplaar van het basisspel vereist. Het is ook mogelijk om Steden en Ridders met De Zeevaarders van Catan te combineren.
Steden en Ridders heeft nu ook nieuw artwork en speelstukken voor nog meer spelbeleving! Deze uitbreidingsset is uitsluitend te combineren met de nieuwste editie van het basisspel (de editie uit 2012 met de plastic onderdelen).

In Steden en Ridders begin je met een stad in plaats van een dorp. Het spel bevat handelswaren zoals munten en papier, die je krijgt als een getal aan je stad wordt geworpen. Deze handelswaren heb je nodig om je steden op drie gebieden naar hogere niveaus uit te bouwen met als ultieme doel het creëren van een metropool, die liefst 4 punten waard is. Net als in het basisspel dobbel je aan het begin van je beurt, maar nu komt er een symbooldobbelsteen bij. Deze bepaalt of je een ontwikkelingskaart verdient of dat het barbarenschip dichterbij komt.

Als het barbarenschip op het eiland arriveert, moeten de spelers zich met ridders verdedigen. Ridders kosten 1 erts en 1 wol en moeten met een graan geactiveerd worden. Wie zich niet goed wapent, kan zomaar een stad aan de barbaren verliezen. Heb jij echter de meeste geactiveerde ridders, dan word je tot redder van Catan uitgeroepen en met een punt beloond. Om Steden & Ridders te winnen, moet je 13 punten bij elkaar zien te sprokkelen.

Steden & Ridders is een spannende uitbreiding op het basisspel, dat meer strategie en planning vereist. Het spel wordt er iets complexer door, maar daar krijg je een grote dosis speelplezier voor terug.

Hoe combineer ik de verschillende Catan-producten?


Inhoud:
 • 4 stadsuitbouwtableaus
 • 60 stadsuitbouwfiches
 • 1 barbarenspoor
 • 4 bouwkostenkaarten
 • 96 speelkaarten
 • 74 speelstukken
 • 2 dobbelstenen
 • spelregels
Meer informatie
Artikelcode999-KOL05B
Gewicht0.9800
Merk999 Games
Afmetingen29,1 x 29,7 x 7,2 cm
AuteurKlaus Teuber
EAN Code8717249196273
Jaar van Uitgifte2012