Deel via:
€ 41,99
Op voorraad!
Nu besteld, dinsdag bezorgd

Overzicht

Het populaire handelsspel in een nieuw jasje! De spelers ruilen grondstoffen met elkaar om straten, dorpen en steden te kunnen bouwen. Nu met nog meer spelbeleving. Catan
Vanaf 10 jaar
3-4 spelers
+/- 75 min
Tactiek

Geluk

Handel

Bluf

  • Voor 15:00 uur via 999 Games besteld op een werkdag, de volgende bezorgdag geleverd.
  • Gratis verzending vanaf € 20,00 in Nederland en België

Videos

veelgestelde vragen

Mag je een ridderkaart spelen voordat je met de dobbelstenen gaat gooien?
Ja, volgens de herziene spelregels mag dit.
Wanneer gaat de langste handelsroute over?
Wanneer een andere speler een nog langere doorlopende handelsroute bezit, neemt hij direct de bijzondere kaart (en de punten) over.
Gaat de langste handelsroute terug naar de bank wanneer twee spelers een even lange handelsroute hebben?
Als twee spelers een even lange handelsroute hebben dan gaat die handelsroute NIET terug naar de bank.
Waar is de online speluitleg?
We zijn druk bezig om voor de meeste spellen een video met speluitleg te maken. Momenteel is deze voor dit spel nog niet beschikbaar. Abonneer je op ons YouTube-kanaal om op de hoogte te blijven van de nieuwste video’s.
Hoe speel ik Catan met 2 spelers?
Het basisspel samen met de uitbreiding Kooplieden & Barbaren is met 2 spelers te spelen. Ook onze reiseditie is geschikt voor 2 spelers. Daarnaast is er nog het kaartspel Catan: Het Duel en Catan: Het Dobbelspel, die voor 2 spelers geschikt zijn.

Over het spel

De nieuwste editie van het bekende handelsspel. Het spel bevat nu miniaturen en ook het artwork is volledig aangepast. Zo kun je je nog meer inleven in de wereld van Catan!


In 1999 werd dit populaire handelsspel tot Speelgoed van het Jaar verkozen. Het spel is voor iedereen leuk vanwege de interactie, het vleugje geluk en de tactische mogelijkheden.
Je begint met 2 dorpen op een variabel speelbord met akkers, weiden, heuvels, bergen en bossen. Als je aan de beurt bent, gooi je met 2 dobbelstenen om te bepalen wie er grondstoffen krijgen. Dat is afhankelijk van de positie van je dorpen. Daarna mag je handelen met de bank of met je medespelers. Je krijgt namelijk niet alle soorten grondstoffen binnen. En die heb je wel nodig om nieuwe dorpen, straten en steden te bouwen. Je kunt ook ontwikkelingskaarten kopen om speciale acties te kunnen doen. Verder loopt er een struikrover rond die sommige landschappen leegrooft.
Dorpen en steden leveren niet alleen grondstoffen op, maar zijn ook punten waard. Ook ontwikkelingskaarten, de langste aaneengesloten route en de grootste riddermacht brengen punten binnen. Wie als eerste 10 punten heeft, wint het spel direct!


Spelregels Catan Oliebronnen


Spelregels Catan Beste Vrienden


Hoe combineer ik de verschillende Catan-producten?


Inhoud:
  • 19 landtegels
  • 18 getallenfiches
  • 101 kaarten
  • 96 speelstukken
  • 1 struikrover
  • 2 kaarthouders
  • 2 dobbelstenen
  • spelregels

Meer informatie
Artikelcode 999-KOL01B
Gewicht 1.2000
Merk 999 Games
Afmetingen 29,7 x 29,7 x 7,2 cm
Auteur Klaus Teuber
EAN Code 8717249196235
Jaar van Uitgifte 2012
Nominaties en prijzen