De Kolonisten van Catan - Bordspel

€ 41,99
bij 999 Games
Op voorraad!
Voor 15:00 besteld, morgen bezorgd

Overzicht

Het populaire handelsspel in een nieuw jasje! De spelers ruilen grondstoffen met elkaar om straten, dorpen en steden te kunnen bouwen. Nu met nog meer spelbeleving.
Vanaf 10 jaar
3-4 spelers
+/- 75 min
Tactiek:

Geluk:

Handel:

Bluf:

 • Bestel rechtstreeks bij 999 Games of kies een van de andere aanbieders
 • Voor 15:00 uur via 999 Games besteld op een werkdag, de volgende bezorgdag geleverd
 • Gratis verzending vanaf E 20,00 in Nederland en Belgie

Over het spel

De nieuwste editie van het bekende handelsspel. Het spel bevat nu miniaturen en ook het artwork is volledig aangepast. Zo kun je je nog meer inleven in de wereld van Catan!
In 1999 werd dit populaire handelsspel tot Speelgoed van het Jaar verkozen. Het spel is voor iedereen leuk vanwege de interactie, het vleugje geluk en de tactische mogelijkheden. Je begint met 2 dorpen op een variabel speelbord met akkers, weiden, heuvels, bergen en bossen. Als je aan de beurt bent, gooi je met 2 dobbelstenen om te bepalen wie er grondstoffen krijgen. Dat is afhankelijk van de positie van je dorpen. Daarna mag je handelen met de bank of met je medespelers. Je krijgt namelijk niet alle soorten grondstoffen binnen. En die heb je wel nodig om nieuwe dorpen, straten en steden te bouwen. Je kunt ook ontwikkelingskaarten kopen om speciale acties te kunnen doen. Verder loopt er een struikrover rond die sommige landschappen leegrooft. Dorpen en steden leveren niet alleen grondstoffen op, maar zijn ook punten waard. Ook ontwikkelingskaarten, de langste aaneengesloten route en de grootste riddermacht brengen punten binnen. Wie als eerste 10 punten heeft, wint het spel direct!
Spelregels Catan Oliebronnen
Spelregels Catan Beste Vrienden
Hoe combineer ik de verschillende Catan-producten?

Meer informatie
Artikelcode 999-KOL01B
Gewicht 1.2000
Merk 999 Games
Afmetingen 29,7 x 29,7 x 7,2 cm
Auteur Klaus Teuber
EAN Code 8717249196235
Jaar van Uitgifte 2012
Evenement Nee
label

Tactische tips

- Omdat er met 2 dobbelstenen wordt gegooid, is het verstandig om je dorpen bij getallen te zetten die statistisch veel worden gegooid, zoals de 6 of de 8.
Zeker als je met 4 spelers bent, doe je er goed aan om zo snel mogelijk je netwerk uit te breiden, voordat alle mooie plaatsen zijn vergeven of je zelfs bent ingesloten.
Ook als je niet aan de beurt bent, kun je handelen. Let goed op en probeer snel in te springen als zich een goede handelskans voordoet. Hou er rekening mee dat een ander alleen wil ruilen als hij er ook beter van wordt. Oftewel, voor wat hoort wat!
Ben je geen liefhebber van al dat gehandel? Probeer dan zo snel mogelijk dorpen bij havens te bouwen, zodat je goedkoper met de bank kunt ruilen.

veel gestelde vragen

Mag je een ridderkaart spelen voordat je met de dobbelstenen gaat gooien?
Ja, volgens de herziene spelregels mag dit.
Wanneer gaat de langste handelsroute over?
Wanneer een andere speler een nog langere doorlopende handelsroute bezit, neemt hij direct de bijzondere kaart (en de punten) over.
Gaat de langste handelsroute terug naar de bank wanneer twee spelers een even lange handelsroute hebben?
Als twee spelers een even lange handelsroute hebben dan gaat die handelsroute NIET terug naar de bank.

Videos

 • Recent Searches
 • losse onderdelen kolonisten van catan 1337
 • Unusual suspects fan 999 games 12
 • EXIT 3
 • 7 5
 • Popular Searches
 • cacao bordspel 217
 • catan 55
 • Unusual suspects fan 999 games 12
 • carcassonne 1