De Poorters van Nieuwstad - Bordspel

€ 41,95
bij 999 Games
Op voorraad!
Voor 15:00 besteld, morgen bezorgd

Overzicht

Bouw samen een nieuwe stad op. Overleg welke taak voor wie is en zorg samen voor de poorters. Speel dit spel samen om te werken aan een stad, al zal er uiteindelijk toch maar één winnaar zijn! Dit spel is voortgekomen uit het project Het Perfecte Spel. Zo'n 4000 spellenfans hebben meegedacht over onder andere speleigenschappen, titel en artwork.
Vanaf 12 jaar
2-4 spelers
+/- 60 min
Geluk:

Tactiek:

Interactie:

 • Bestel rechtstreeks bij 999 Games of kies een van de andere aanbieders
 • Voor 15:00 uur via 999 Games besteld op een werkdag, de volgende bezorgdag geleverd
 • Gratis verzending vanaf E 20,00 in Nederland en Belgie

Over het spel

De Poorters van Nieuwstad is voortgekomen uit een unieke samenwerking tussen een groep van zo'n 3000 spellenliefhebbers en 999 Games. Via het project Het Perfecte Spel hebben wij geprobeerd samen met deze groep "het perfecte spel" te creëren. Zo mocht men over alles meestemmen: het spelsysteem, duur van het spel, aantal spelers, concept, titel en artwork. De spellenliefhebbers hebben dus de elementen en de basis bepaald. Op grond hiervan hebben mensen spelconcepten ingestuurd en daar is Tycho van den Broek als winnaar uitgekomen. 999 Games heeft het concept en de wensen van de stemmers ontwikkeld tot een compleet spel: De Poorters van Nieuwstad. In dit spannende bordspel stichten de spelers een nieuwe stad. Deze ontwikkelt zich door het bouwen van nieuwe gebouwen, waardoor het aantal Poorters dat er woont groeit. Met het toenemen van de welvaart vervangen de Poorters het omringende bos door grazige weiden en wuivende graanvelden. In de stad verrijzen statige herenhuizen en wordt er samengewerkt aan het Stadhuis, het Hospitium en andere gemeenschappelijke gebouwen. In je beurt kies je steeds een karakter, zoals de Houthakker of de Schout, waarna alle spelers de actie van dit karakter mogen uitvoeren. Jij krijgt bij deze actie een privilege. Je kunt punten verdienen met het neerzetten van gebouwen en de verkoop van het broodnodige voedsel. Het spel bevat verschillende specialisten zoals de Bakker, de Visboer en de Herberg. Daardoor zijn er oneindig veel strategische opties. Maar de Middeleeuwen waren zeker niet vrij van gevaren zoals criminaliteit, een wolvenplaag en de zwarte dood, die door het spelen van kaarten kunnen verschijnen. Scoor jij als eerste 30 punten, dan win je het spel. Spelregels Poorters van Nieuwstad met verbeteringen.

Meer informatie
Artikelcode 999-PVN01
Gewicht 2.1200
Merk 999 Games
Afmetingen 31 x 25,5 x 7 cm
Auteur Tycho van den Broek
EAN Code 8717249196785
Jaar van Uitgifte 2013
Evenement Nee
label Nee

Tactische tips

Probeer niet teveel alleen te willen. De gemeenschappelijke gebouwen kunnen verrassend veel opleveren, ook als je die samen met anderen bouwt.

Gecombineerde tactieken zijn mogelijk, maar doe er niet teveel, want dan loop je de kans dat je overal achterloopt.

Het bouwen van gebouwen is lucratief, maar vergeet niet dat er daardoor meer Poorters komen wonen, waardoor anderen misschien meer geld aan voedsel verdienen.

Videos

 • Recent Searches
 • Speluitleg zeker weten 1
 • Andor 6
 • kolonisten van catan kaartspel 76
 • Playmobil, Asian Dragon World, 100 pcs Legpuzzel 124
 • Popular Searches
 • cacao bordspel 4
 • catan 55
 • Unusual suspects fan 999 games 64
 • carcassonne 50