Dobbelduel - Niet meer leverbaar

Vanaf 8 jaar
2 - spelers
+/- 25 min
29,7 x 29,7 x 4,9 cm
Tactiek:
3 sterren
Geluk:
3 sterren
Deductie:
4 sterren

Het spel

Een echte breinbreker voor fervente puzzelaars

Uitdagend spel voor 2 spelers. Een van jullie dobbelt een code, de ander probeert deze te breken.

Ben jij de codebreker, dan heb je een aantal dobbelstenen tot je beschikking. Je werpt er 4 en zet die naar keuze in. Daarna krijg je informatie over de ingezette dobbelstenen. Zijn de gegooide ogen lager, hoger of misschien wel precies goed? Het probleem is dat je niet te weten krijgt welke informatie bij welke dobbelsteen hoort. In totaal krijg je maximaal 7 pogingen, maar hoe minder dobbelstenen en pogingen je nodig hebt, des te meer punten krijg je. Daarna draaien jullie de rollen om. Wie scoort de meeste punten?

Video

Tactische speeltip(s)

Houd in gedachten dat veel informatie niet altijd duidelijke informatie is. Bovendien krijg je extra punten als je minder dobbelstenen gebruikt. Bedenk dus goed hoeveel en welke dobbelstenen je inzet. Zo geven enen en zessen minder informatie dan drieën en vieren.

Ben je de codemaker, probeer dan geen extra informatie weg te geven tijdens het instellen van het speelbord. Mocht je dat lastig vinden, dan kunnen jullie ook afspreken dat de codebreker tijdens het instellen niet naar het speelbord kijkt.

  • Recente Zoekopdrachten
  • spelregels love letter 17
  • agricola 6
  • Agricola Expert-editie Bordspel 141
  • Ravensburger Koehandel kaartspel 6