Exit

Beleef de escape room experience bij je thuis!

Over Exit

Beleef het escape room-gevoel nu ook in je eigen huiskamer met EXIT

In EXIT probeer je gezamenlijk uit een bepaalde locatie te ontsnappen. Je moet naar aanwijzingen zoeken en verschillende raadsels oplossen om steeds dichter bij de bevrijdende uitgang te komen. De raadsels zijn zeer uiteenlopend, van woordpuzzels tot aan creatief knippen en plakken. Ondertussen loopt de tijd door…

EXIT is een spelconcept, dat net als de “echte” escape rooms zorgt voor zenuwslopende spanning. Je bent voortdurend met z’n allen koortsachtig aan het zoeken, nadenken en overleggen. Het fantastische gevoel dat je krijgt als een oplossing juist blijkt te zijn, is met geen pen te beschrijven!

Exit is bedoeld voor iedereen die zijn hersenen graag aan het werk zet en houd van puzzelen. De verschillende moeilijkheidsgradaties zorgen er voor dat je op een lager of hoger niveau kunt instappen. Let op de niveau indicaties.

Ga nu de uitdaging aan. Duik het eerste EXIT-verhaal in en ontsnap!

Wat is een escape room?

Escape rooms zijn in korte tijd erg populair geworden. Escape rooms zijn activiteiten waarbij je in een “room” wordt opgesloten. Het is de bedoeling dat je binnen een bepaalde tijd hieruit ontsnapt (“escape”). Dit moet je doen door middel van het oplossen van een heleboel raadsels en puzzels. Stap voor stap worden er aanwijzingen gevonden en gewonnen, waardoor je uiteindelijk de oplossing vindt om te ontsnappen.

Exit het spel dozen

Specificaties

aantal spelersVanaf 12 jaar

leeftijd vanaf1 - 4 spelers

speelduur+/- 45 min.

Alvast een voorproefje?

Probeer te ontsnappen uit het 999 Games Funhouse!

Om je een klein beetje een idee te geven van wat je van een Exit-spel kunt verwachten, kun je je in het Funhouse van 999 Games laten ‘opsluiten’. Door verschillende puzzels op te lossen, moet je proberen om de uitgang te vinden. Zo ervaar je in het kort wat je tijdens één van de Exit-scenario’s gaat beleven!

Probeer de online try out game!

Funhouse try-out game

De complete Exit familie

Kies uit 10 verschillende scenario's!

Exit - Het Mysterieuze Museum

Het mysterieuze museum

Moeilijkheidsniveau 2

€ 14,99Informatie

Exit - De Onheilspellende Villa

De onheilspellende villa

Moeilijkheidsniveau 3

€ 14,99Informatie

Exit - De Grafkamer van de Farao

De Grafkamer van de Farao

Moeilijkheidsniveau 4

€ 14,99Bestellen

Exit - De Verlaten Hut

De Verlaten Hut

Moeilijkheidsniveau 3

€ 14,99Bestellen

Exit - Het geheime lab

Het geheime lab

Moeilijkheidsniveau 3

€ 14,99Bestellen

Exit - Het Vergeten Eiland

Het vergeten eiland

Moeilijkheidsniveau 3

€ 14,99Bestellen

Exit - Evacuatie van de Noordpool

Evacuatie van de Noordpool

Moeilijkheidsniveau 3

€ 14,99Bestellen

Exit - Het Verboden Slot

Het Verboden Slot

Moeilijkheidsniveau 4

€ 14,99Bestellen

Exit - Dode in de Orient Express

De Dode in de Orient-Express

Moeilijkheidsniveau 4

€ 14,99Informatie

Exit - De Verzonken schat

De Verzonken Schat

Moeilijkheidsniveau 2

€ 14,99

Jouw Exit toolkit

De decodeerschijf

Elke Exit heeft zijn eigen unieke verhaal, waarbij de decodeerschijf als eerste gevonden wordt. Deze gaat je helpen bij het ontsnappen. Met deze decodeerschijf moet je de codes/antwoorden draaien die je bij het oplossen van raadsels/puzzels vindt. Is de code juist, dan helpt de decodeerschijf je verder met ontsnappen!

Escaperoom spel
Exit speelkaarten

Raadsel, oplossing en hulpkaarten

In elke editie van Exit zitten rond de 85 kaarten. Er zijn 3 verschillende soorten kaarten: raadselkaarten, oplossingskaarten en hulpkaarten. Raadselkaarten zijn de kaarten waarop het raadsel of de puzzel staat. Op de achterkant van deze kaarten staat een letter. Op deze manier weet je welke raadselkaart je moet pakken.

Oplossingskaarten zijn de kaarten die je mag pakken als je een raadsel of puzzel hebt opgelost. Als je met de decodeerschijf een code draait, komt er een nummer tevoorschijn dat je op de achterkant van oplossingskaarten terugvindt. Deze mag je dan pakken. Heb je een verkeerde code gedraaid, dan zal dat op de oplossingskaart te zien zijn!

Hulpkaarten zijn de kaarten die er voor je zijn wanneer je bij een raadsel vastloopt. Voor elk raadsel heb je meestal 3 hulpkaarten. De eerste hulpkaart geeft je een kleine tip om het raadsel op te lossen. Kom je er nog niet uit, dan kun je de tweede hulpkaart gebruiken waarop een nog grotere hint staat. Mocht je er dan nog steeds niet uitkomen, dan kun je de derde hulpkaart gebruiken waarop zo goed als het antwoord staat.

Diverse aanwijzingen

Bij alle edities van Exit krijg je een boekje waar aanwijzingen in staan. Als het spel start, mag je alle bladzijdes van het boekje gebruiken. De pagina’s zien er heel gewoon uit, maar verbergen een heleboel boodschappen! Alles is mogelijk. Misschien moet je sommige bladzijdes zelfs scheuren of vouwen.

Exit notitieboekje

Maar er is meer

Escape rooms draaien altijd om tijd. Lukt het de spelers om binnen de tijd te ontsnappen? Bij Exit speelt tijd ook een rol. Het spel eindigt wanneer de laatste raadselkaart is opgelost. Je kijkt dan hoelang je er over hebt gedaan en met een handige tabel in het spelregelboekje kun je zien wat je score is. Hierin hebben het gebruik van hulpkaarten ook een bijdrage. Het is daarom handig om een stopwatch te gebruiken bij het spelen van het spel Exit. Deze is niet inbegrepen.

Naast een stopwatch heb je ook een potlood, gum en papier nodig. Deze zijn ook niet inbegrepen. Een schaar kan soms ook goed van pas komen.

Veel gestelde vragen

Zit jouw vraag er niet bij? Stel hem aan onze Klantenservice!

Wat maakt elk spel uniek?
Wat maakt elk spel uniek?

Elk spel is uniek door de verschillende verhalen waarin de spelers zitten. De serie Exit bestaat nu al uit 10 spellen. Elk spel bevat verschillende raadsels en puzzels. Bij het een moet je misschien wel knippen en bij het ander tekenen. Exit is net als echte escape rooms nooit hetzelfde en elk ervan heeft een eigen oplossing. In elk spel vind je wel de decodeerschijf terug waarmee raadsels en puzzels opgelost worden.

Met welke variant kun je het beste beginnen?
Met welke variant kun je het beste beginnen?

Bij Exit bestaat geen variant waarmee je het beste kunt beginnen. Wel zijn er verschillende moeilijkheidsgradaties. Als je nog nooit een escape room hebt gedaan en je wilt er inkomen, raden wij aan met het laagste niveau te beginnen. Houd je van een grote uitdaging, dan kun je direct met het hoogste niveau starten!

Kan ik dit spel spelen als ik nog nooit een escape room heb gedaan?
Kan ik dit spel spelen als ik nog nooit een escape room heb gedaan?

Ja, dat kan zeker! Er is geen ervaring vereist. Door Exit te spelen maak je kennis met het hele concept van escape rooms. Natuurlijk krijg je bij het spelen van Exit niet helemaal dezelfde ervaring mee als bij een echte escape room waarin je wordt opgesloten.

Waarom kan ik dit spel maar één keer spelen?
Waarom kan ik dit spel maar één keer spelen?

Exit kan net als echte escape rooms maar één keer gespeeld worden. Dat komt omdat er maar één oplossing is. Het is niet leuk om een escape room te doen waarbij je alle puzzels en raadsels al kent. Daarnaast komt er bij Exit kijken dat er van al het speelmateriaal maar één exemplaar in zit. Je volgt een boekje, waarbij je telkens een nieuw(e) raadsel of puzzel moet oplossen. Dit/die kan soms alleen worden opgelost met vouwen, knippen, tekenen, enzovoort. Het speelmateriaal kun je daardoor niet hergebruiken.

Wat nou als ik vastloop bij een opdracht?
Wat nou als ik vastloop bij een opdracht?

Als je bij Exit écht vastloopt bij een opdracht, kun je gebruik maken van de hulpkaarten. Voor elk raadsel bestaan er meestal 3 hulpkaarten. De eerste hulpkaart geeft je een kleine tip, de tweede een iets grotere en bij de derde hulpkaart krijg je het antwoord bijna in je schoot geworpen. Let op: het gebruik maken van hulpkaarten zorgt wel voor minpunten!

Is dit spel ook leuk om in je eentje te spelen?
Is dit spel ook leuk om in je eentje te spelen?

Ja! Mocht je het leuk vinden om alleen ‘opgesloten’ te zitten en te proberen om alle raadsels en puzzels alleen op te lossen, dan kan dat. Escape rooms worden echter meestal wel in groepen gedaan, zodat je elkaar kunt helpen bij het oplossen van raadsels en puzzels.

Scoor een gratis escape room-kaartje!

Tot en met 31 december 2018 kun je een gratis escape room-kaartje scoren bij aankoop van 2 Exit-spellen.

Hoe kom je aan een gratis kaartje?

  • Koop 2 Exit-spellen in één aankoop in de periode van 15 september t/m 31 december 2018 en bewaar je kassabon.
  • Registreer je uiterlijk 31 januari 2019 op exithetspel.nl/actie door je gegevens in te vullen en een foto of scan van je kassabon te uploaden.
  • Als je registratie is goedgekeurd ontvang je binnen 5 werkdagen een link en een activatiecode per e-mail. Klik op de link, vul je activatiecode in, kies jouw escape room en ontvang direct je e-voucher.
  • Volg de instructies op de e-voucher en maak een reservering bij de door jou gekozen escape room. Op de dag zelf dien je je e-voucher te tonen bij de escape room.
Exit actie

Je kunt jouw e-voucher t/m 28 februari 2019 gebruiken.

Maak daarnaast kans op een reis naar Boedapest, de escape room hoofdstad van Europa, voor 4 personen!

Een Exit actiespel bestellen

Een Exit spel gekocht? Klik hier om je actiecode aan te vragen

Bekijk alle escape rooms waar je de actiecode kunt verzilveren