Graffiti - Bordspel

Vanaf 12 jaar
3 - 8 spelers
+/- 30 min
29,7 x 29,7 x 7,2 cm
Interactie:
5 sterren
Funfactor:
5 sterren
Deductie:
3 sterren

Het spel

Iedereen tekent alsof zijn leven ervan afhangt. Één speler raadt: "Schommelstoel?" "Australië?" Raadt hij het begrip dat de anderen met al hun kunstenaarstalent voor hem uittekenen? En wie heeft in zijn ogen de mooiste, origineelste, meest informatieve en beste tekening afgeleverd? En vooral: raadt hij van wie deze tekening was? Wie heeft aan het einde van het spel de meeste punten?

De speler die moet raden doet zijn ogen dicht. Één van de tekenaars trekt de bovenste kaart van de stapel en laat deze aan alle andere tekenaars zien. Daarna draait hij de zandloper om. Iedereen probeert nu binnen de door de zandloper aangegeven tijd het begrip dat op de kaart stond te tekenen. Als de tijd om is, worden alle graffitischermen geschud en in willekeurige volgorde voor de speler die moet raden gelegd. Deze mag nu 3 keer raden om welk begrip het ging. Daarna kiest hij de beste tekening en moet hij raden wie welke tekening heeft gemaakt. Voor al deze dingen krijgen de spelers punten. Wie na het afgesproken aantal ronden de meeste punten heeft, wint.

Graffiti is een gezellig partyspel, dat door de 2 verschillende moeilijkheidsgradaties voor alle leeftijden geschikt is.

Tactische speeltip(s)

Hou er bij het raden van woorden rekening mee dat een woord voor meerdere interpretaties vatbaar is en dat sommige mensen het begrip niet kennen. Zo kun je meerdere verschillende tekeningen combineren.

Na een aantal ronden ga je de tekenstijl van andere spelers herkennen. Dat geldt natuurlijk ook andersom. Probeer daarom variatie in je tekeningen aan te brengen.

  • Recente Zoekopdrachten
  • Unusual suspects fan 999 games 2
  • Het dorp van wakkerdam 8
  • de boze wolf 999 games 5
  • Carcassonne Junior Bordspel 22