Great Western Trail - Bordspel

Vanaf 12 jaar
2 - 4 spelers
+/- 75 min
29,7 x 29,7 x 7,2 cm
Geluk:
1 sterren
Interactie:
2,5 sterren
Strategie:
4 sterren

Het spel

Het spel is spannend en afwisselend, en speelt ook uitstekend met z’n tweeën. De spelers drijven hun kudde van Texas naar Kansas City, waar het vee dan per trein aan verre steden wordt geleverd. Elke stad mag maar een keer beleverd worden, waardoor je goed moet plannen en je je ‘railhead’ op tijd naar voren moet verplaatsen om extra kosten te vermijden.

Ook de waarde van je hand met koeienkaarten moet de waarde van de stad, die je belevert, evenaren, anders gaan je koeien naar mindere bestemmingen wat strafpunten met zich meebrengt. Je verhoogt de waarde van je hand door nieuwe, dure koeien aan je kudde toe te voegen en goedkopere tijdig af te leggen.

Tijdens de reis van Texas naar Kansas City kun je algemene gebouwen aandoen om daar acties uit te voeren, zoals het verkopen van koeien (naar je aflegstapel), het werven van cowboys, arbeiders en ingenieurs, het bouwen van eigen gebouwen op locaties langs de ‘Trail' (die je vervolgens kunt bezoeken om voordelige acties te doen), het kopen van nieuwe, dure koeien die veel opleveren en je reikwijdte op het spoor vergroten. Als je een stad of station belevert, leg je een fiche van je tableau op die locatie. Daardoor ontsluit je een ‘actieverbeteraar’ waardoor je bijvoorbeeld meer kaarten op handen mag houden of verder mag reizen tijdens je tocht naar het leverpunt Kansas City, waar de kuddes per trein naar hun uiteindelijke bestemming vertrekken.

Tijdens het spel maken de spelers 5 tot 7 trips naar Kansas, waardoor ze hun gebouwen meerdere malen kunnen bezoeken om aldaar van het voordeel gebruik te maken.

Great Western Trail is spannend en biedt vele tactische mogelijkheden. De eigen gebouwen zijn tweezijdig: een makkelijke en een moeilijke kant. Hoewel het complex lijkt, speelt het spel makkelijk weg en blijft keer op keer boeien.

Extra informatie

Helaas is er in de eerste oplage van Great Western Trail een kleine fout geslopen. Op de rode gebouwtegel met nummer 8 ontbreekt de B-kant. Deze is hier te downloaden: We willen benadrukken dat deze ene verkeerde tegel het spel op geen enkele manier belemmert. De B-kanten van de gebouwen zijn uitsluitend bedoeld om de variatie in het spel nog meer te vergroten. Het spel is echter vooral op de A-kanten ingesteld, en zelfs als men uitsluitend daarmee zou spelen, zijn er meer dan een dozijn partijen nodig om alles gezien en geprobeerd te hebben. Wilt u de correcte tegel ontvangen, stuur dan een mailtje met uw adresgegevens naar klantenservice@999games.nl.

Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!
  • Recente Zoekopdrachten
  • Kolonisten van catan uitbreiding zeevaarders 6
  • Ravensburger Koehandel kaartspel 140
  • vorsten van catan 2
  • dominion 12