Hawaii - Bordspel

Deel via:
€ 39,99
bij 999 Games
Op voorraad!
Voor 15:00 besteld, morgen bezorgd

Overzicht

Pittig strategisch bordspel voor de echte liefhebbers. Verzamel vruchten, koop boten en vermaak de bevolking met buikdanseressen. Altijd anders door variabele bordopbouw!
Vanaf 10 jaar
2-5 spelers
+/- 75 min
Geluk:

Tactiek:

Interactie:

 • Bestel rechtstreeks bij 999 Games of kies een van de andere aanbieders
 • Voor 15:00 uur via 999 Games besteld op een werkdag, de volgende bezorgdag geleverd
 • Gratis verzending vanaf E 20,00 in Nederland en Belgie

Over het spel

Bouw dorpen op het bekende tropische eiland. Verplaats je over Hawaï om bepaalde acties uit te voeren en verschillende hutten en benodigdheden voor jouw dorpen te bemachtigen. Verzamel vruchten, koop boten en vermaak de bevolking met buikdanseressen. Pas aan het einde van het spel tel je jouw behaalde punten. Omdat het eiland steeds willekeurig wordt opgebouwd, moet je elk spel weer nieuwe strategieën bedenken. Je krijgt een haakvormig tableau waarin je maximaal 5 dorpen kunt bouwen. Verder krijg je schelpen en voeten om acties mee te kunnen betalen. Met voeten kun je naar een locatie op het speelbord lopen. Daar moet je dan een tegel of een fiche kopen, dat je direct in of op je tableau bouwt. Zo zijn er hutten die extra schelpen of munten opleveren. Met schepen kun je vissen of naar een eiland varen en de voordelen ervan genieten. Hula-danseressen leveren extra punten op voor het dorp waar ze dansen. Vruchten zorgen voor extra betaalmiddelen, die als "joker" kunnen worden gebruikt. Godenfiches hebben speciale eigenschappen. Verder moet je tiki's verzamelen om ervoor te zorgen dat je dorpen aan het einde van het spel ook daadwerkelijk worden geteld. Al deze voordelen kosten schelpen. De hoeveelheid hangt af van de fiches die op de betreffende locatie liggen. Soms is iets duur, een andere keer goedkoop. Maar, duur hoeft niet altijd slecht te zijn. Bij aankoop van iets krijg je namelijk het fiche. Als je aan het einde van een ronde een bepaalde waarde aan fiches bereikt, ontvang je punten. Zo heeft het dus voordelen om dure zaken aan te schaffen. Overigens kun je er altijd voor kiezen om het dubbele te betalen en de achterzijde van een fiche te gebruiken. Deze zijn altijd beter dan de voorzijde, maar het fiche dat je krijgt heeft dan niet dezelfde waarde als het door jou betaalde bedrag. Heb je aan het einde van een ronde geen betaalmiddelen meer, dan mag je gratis terug naar het strand om daar uit te rusten van je harde werk. Je kunt dan echter wel kiezen wanneer je in de volgende ronde aan de beurt bent. Zo wordt doorgespeeld totdat iedereen weer terug is op het strand. Je krijgt dan punten voor je fiches en een nieuwe ronde begint, waarin iedereen weer nieuwe betaalmiddelen krijgt. Na 5 ronden zit het spel erop. Je telt nu de waarde van alle dorpen die ten minste 1 tiki hebben bereikt. Wie daarna de meeste punten heeft, wint het spel! Hawaï biedt zoveel mogelijkheden dat het spel nooit verveelt. Een aanrader voor de echte spellenliefhebber!

Meer informatie
Artikelcode 999-HAW01
Gewicht 1.5600
Merk 999 Games
Afmetingen 31,7 x 22,7 x 7,4 cm
Auteur Greg Daigle
EAN Code 8717249195856
Jaar van Uitgifte 2012
Evenement Nee
label Nee

Tactische tips

De fiches bepalen niet alleen hoe duur iets is, maar ook hoeveel er in een beurt kunnen worden gekocht. Schroom niet om een keer veel voeten te betalen om als eerste op een belangrijke locatie aan te komen.

Het kan geen kwaad om wat schelpen voor een volgende ronde te bewaren. Je krijgt er namelijk elke beurt minder.

Onthoud dat er maar 5 ronden zijn. In de eerste en tweede ronde is het kopen van bijvoorbeeld een schelpenhut of een voetenhut dus zeer waardevol. In de loop van het spel worden Hula-danseressen en godenfiches belangrijker.

 • Recent Searches
 • de kolonisten van catan kids 6
 • 999-STE01 145
 • dominion+in+naam+van+de+koning 118
 • Pocket Escape Room - Kaartspel spel uitleg 3
 • Popular Searches
 • cacao bordspel 62
 • catan 55
 • Unusual suspects fan 999 games 6
 • carcassonne 7