Het Dorp - Bordspel

Waardering:
93% of 100
€ 39,99
Normale prijs  
Uit het assortiment
Niet op voorraad

Overzicht

Spannend bordspel voor de echte liefhebbers. Kies de carrières van je familie en vergaar roem. Ruime keuzevrijheid en het prachtige speelmateriaal zorgen voor een ultieme spelbeleving.
Vanaf 12 jaar
2 - 4 spelers
+/- 90 min
Geluk

Tactiek

Bluf

  • Vóór 14:30 uur via 999 Games besteld op een werkdag, de volgende dag geleverd
  • Wij leveren ook op zaterdag in Nederland
  • Gratis verzending vanaf € 39,00 in Nederland en vanaf € 49,00 in België.

Videos

Over het spel

Het Dorp is een spannend bordspel voor de echte liefhebbers.

Elke familie probeert in het dorp roem te vergaren. Dat kan met carrières zoals bijvoorbeeld ambachtsman, in de kerk of de dorpsraad, of als wereldreiziger. Er zullen tijdens het spel nieuwe familieleden geboren worden, maar er zullen er ook een paar overlijden. Wie tijdens zijn leven hard heeft gewerkt, wordt opgenomen in de dorpskronieken en vergroot daarmee het aanzien van zijn familie.

Je pakt in je beurt steeds een invloedssteen van het speelbord en voert de bijbehorende actie uit. Zo kun je bijvoorbeeld graan oogsten, voor gezinsuitbreiding zorgen, goederen produceren, een ambacht beheersen, naar de markt, de waterput, de dorpsraad of de kerk, of op wereldreis gaan. Voor al deze acties heb je tijd en/of invloedsstenen nodig. Heb je een bepaalde hoeveelheid tijd verbruikt, dan overlijdt één van je familieleden. Die kan daarmee een plaats in de dorpskronieken verdienen, die punten oplevert. Natuurlijk zijn er ook verscheidene andere manieren om aan punten te komen. Wie uiteindelijk het meeste uit zijn leven in het dorp haalt, wint dit fascinerende bordspel.

Het Dorp biedt veel tactische uitdaging en keuzemogelijkheden, maar een ingenieus actiemechanisme zorgt toch voor een vlot spelverloop.

Meer informatie
Artikelcode999-DOR01
Gewicht1.3500
Merk999 Games
Afmetingen29,7 x 29,7 x 7,2 cm
AuteurInka en Markus Brand
EAN Code8717249196396
Jaar van Uitgifte2012
Nominaties en prijzen