Het Koninkrijk Dominion - Kaartspel

Deel via:
€ 19,99
bij 999 Games
Op voorraad!
Voor 15:00 besteld, morgen bezorgd

Overzicht

Dominion Starter Introductieversie van het deckbuildingsspel Dominion. Door de eenvoudige koninkrijkkaarten en de kortere speelduur is dit het ideale opstapje naar het grote Dominion. Aantal spelers: 2-4 Leeftijd: 8-99 Speelduur: 20 min.
Vanaf 8 jaar
2-4 spelers
+/- 20 min
Bluf:

Geluk:

Tactiek:

  • Bestel rechtstreeks bij 999 Games of kies een van de andere aanbieders
  • Voor 15:00 uur via 999 Games besteld op een werkdag, de volgende bezorgdag geleverd
  • Gratis verzending vanaf E 20,00 in Nederland en Belgie

Over het spel

Deze kennismakingsversie van het deckbuildingsspel Dominion bevat 16 koninkrijkkaarten (in plaats van 25) en van elke soort zijn er maar 8 kaarten (in plaats van 10). De meeste kaarten zijn bekend uit het basisspel en Dominion Intrige, maar er zijn ook kaarten bij uit onder andere Dominion Welvaart, Dominion Overvloed en Dominion De Donkere Middeleeuwen. Zo leer je de wat eenvoudigere kaarten uit Dominion spelenderwijs kennen en kun je daarna bepalen of het 'echte' Dominion iets voor jou is. Het Koninkrijk Dominion is ook een uitstekend opstapje voor kinderen die het basisspel en de uitbreidingen nog te moeilijk vinden. Het Koninkrijk Dominion bevat geen reactiekaarten, duurzame kaarten, vloekkaarten of andere kaarten die ingrijpende spelregelwijzigingen of zeer confrontatieve spelmechanismen met zich meebrengen.

Meer informatie
Artikelcode 999-DOM21
Gewicht 0.6900
Merk 999 Games
Afmetingen 20 x 20 x 4,7 cm
Auteur Donald X. Vaccarino
EAN Code 8717249190141
Jaar van Uitgifte 2015
Evenement Nee
label Nee

Tactische tips

Het is eigenlijk onmogelijk om altijd werkende tips te geven voor dit spel. Veel hangt af van de keuzes van andere spelers en de samenstelling van de 10 soorten koninkrijkkaarten. Het belangrijkste is om een mix te verzinnen waarvan je denkt dat de kaarten goed bij elkaar passen en je een vloeiende wisselwerking krijgt tussen geld en acties.

Als er veel pestkaarten in het spel zitten, probeer dan of mee te gaan in de jacht op die kaarten of voldoende verdedigingskaarten te kopen om niet al in het begin van het spel op een onoverbrugbare achterstand te komen.

Baseer je je tactiek op kaarten uit Dominion: Avonturen, probeer dan goed gebruik te maken van de mogelijkheden die de nieuwe fiches en duurzame kaarten geven.