Hippe Kippen - Niet meer leverbaar

Vanaf 10 jaar
2 - 5 spelers
+/- 45 min
13 x 13 x 4 cm
Strategie:
3 sterren
Geluk:
3 sterren
Bluf:
3 sterren

Het spel

De spelers proberen als modieuze kippen indruk te maken op Rooster Booster, een aantrekkelijke haan van overzee. Opgeschudde veren zijn tegenwoordig niet meer voldoende. Het gaat inmiddels om een een uitgebreide collectie sieraden en andere snuisterijen.

Als je aan de beurt bent, kun je kiezen uit een aantal acties: kaart(en) trekken, verzameling starten of uitbreiden en de vos verplaatsen. Als de vierde, zevende of tiende haan van de stapel wordt getrokken, volgt er een telling van alle verzamelingen. Een verzameling met een vos erop is niets waard. Met een verdubbelingskaart kun je de waarde van één van je verzamelingen verdubbelen. Na de derde telling krijg je minpunten voor een schatkist zonder verzameling en kaarten in je hand.

Hippe Kippen is eenvoudig te leren, maar niet zo gemakkelijk te winnen. Uitstekend kaartspel voor gezinnen die een tactisch spel met een dosis geluk kunnen waarderen.

Tactische speeltip(s)

Soms kan het een voordeel zijn om de vos nog even te houden. Als je hem vlak voor een telling naar je linkerbuurman stuurt, is de kans groot dat jij de vos niet meer krijgt voordat de telling er is. Probeer vooral aan het einde van het spel goed je kansen in te schatten. Als het spel plotseling af is en jij zit nog met allerlei kaarten in je hand of met een nog niet gestart everzameling, dan kun je nog voor vervelende verrassingen komen te staan.

  • Recente Zoekopdrachten
  • de colonisten van catan het snelle kaartspel 30
  • One Night Revolution 2
  • machiavelli kaartspel 13
  • Zeerovers 1