Hoogspanning Deluxe - Bordspel


€ 54,99
bij 999 Games
Niet op voorraad

Overzicht

Luxe versie van het populaire, economische spel Hoogspanning. Met extra spelregels voor 2 spelers. Het nieuwe artwork, de mooie houten brandstofminiaturen en nieuwe centrales zorgen voor nog meer beleving!
Vanaf 12 jaar
2-6 spelers
+/- 120 min
Strategie:

Geluk:

Bluf:

  • Bestel rechtstreeks bij 999 Games of kies een van de andere aanbieders
  • Voor 15:00 uur via 999 Games besteld op een werkdag, de volgende bezorgdag geleverd
  • Gratis verzending vanaf E 20,00 in Nederland en Belgie

Over het spel

Luxe versie van het populaire, economische spel Hoogspanning. Verdien net als in het basisspel geld met het aansluiten van steden op het elektriciteitsnet. Koop elektriciteitscentrales en de benodigde brandstoffen, zoals stookolie en gas. Vervang in de loop van het spel je ouderwetse centrales door modernere, waarbij ook windmolens en kerncentrales niet ontbreken. Deze nieuwe versie bevat speelborden van Europa en Noord-Amerika, die plaats bieden aan de centrales in het aanbod. Zoals gezegd vervangt gas de oude brandstof bioafval. De spelregels van de 2 speelborden wijken iets van elkaar af. Verder bevat de handleiding extra spelregels voor 2 spelers, waarin een conservatief fonds steden en brandstoffen voor de neus van de spelers wegkaapt. Het nieuwe artwork, de mooie houten brandstofminiaturen en nieuwe centrales zorgen voor nog meer beleving!

Meer informatie
Artikelcode 999-HOO07
Gewicht 1.5400
Merk 999 Games
Afmetingen 37,3 x 27,3 x 5,6
Auteur Friedemann Friese
EAN Code 8717249199533
Jaar van Uitgifte 2014
Evenement Nee
label Nee

Tactische tips

Bij Hoogspanning moet je in de gaten houden dat je na het bieden op een energiecentrale voldoende geld overhoudt om brandstoffen in te kopen. Het zou natuurlijk jammer zijn als de nieuwe centrale geen stroom kan produceren.

Verder is het belangrijk om geld over te houden om nieuwe steden aan jouw elektriciteitsnet aan te sluiten. Want wat heb je aan een nieuwe centrale vol brandstoffen als de opgewekte stroom nergens naartoe kan?

Bij het bieden kan het soms handig zijn om een centrale op de veiling aan te bieden die je niet per se zelf wilt hebben, maar waarvan je denkt dat andere spelers hem wél willen hebben. Op die manier kun je hen mooi tegen elkaar laten opbieden, zodat een van je tegenstanders in ieder geval minder geld heeft om brandstoffen in te kopen, of minder geld heeft om een nieuwe stad aan te sluiten.

Videos