Jakkiebak! Verstoppertje - Niet meer leverbaar

Vanaf 4 jaar
2 - 5 spelers
+/- 15 min
11 x 11 x 4 cm
Reactie:
4,5 sterren
Concentratie:
4,5 sterren
Geluk:
1,5 sterren

Het spel

Spannend zoek- en reactiespel, al voor heel jonge kinderen. Alle dieren uit het bekende geheugenspel Jakkiebak! Kippenkak! hebben zich verstopt. Wie als snelste ziet waar, moet zijn hand op de bijbehorende kaart leggen. Wie wint de meeste kaarten?

Voor je op tafel ligt een mesthoop met daarnaast een aantal kaarten met verstopte dieren erop. Sommige dieren liggen naast de schuur. Elke ronde wordt één zoekkaart omgedraaid. Ook daar staat een dier op. Nu probeer je zo snel mogelijk dit dier te vinden en op de kaart te slaan met dezelfde kleur als de mesthoop of de schuur waar de kaart ligt. Doe jij dit als eerste, dan krijg je de kaart. Soms wordt er een drol omgedraaid. In dat geval moet je zo snel mogelijk het dier zoeken dat ook in de vorige ronde werd gezocht. Maar pas op, die kan nu heel ergens anders liggen! De speler die aan het einde van het spel de meeste kaarten naast zijn mesthoop heeft, wint.

Verstoppertje is zeer geschikt om samen met oudere familieleden te spelen. Door het kleine formaat kun je het overal mee naartoe nemen.

Video

Tactische speeltip(s)

Probeer een beetje te onthouden waar de dieren liggen, zeker die van jezelf. Dan kun je sneller op de juiste kleur slaan en raak je je eigen dieren niet kwijt. Vergeet niet dat er soms drollen worden omgedraaid. Als jij alvast hebt uitgezocht waar het laatste dier naartoe is gegaan, kun je meteen slaan als zo'n kaart wordt omgedraaid.

  • Recente Zoekopdrachten
  • weerwolven 6
  • zeevaarders oude versie 4 pers 5
  • vorsten van catan 87
  • Vlotte geesten 3