Jouw spel bij 999 Games

999 Games is altijd op zoek naar noviteiten in de spellenbranche en heeft interesse in nieuwe spelontwerpen van gerenommeerde ontwerpers, maar ook van liefhebbers die zelf een spel hebben ontworpen. Om jullie ook de kans te geven je spel aan ons te presenteren, staan wij op de beurs Ducosim met een Bring & Try-stand. Ducosim vindt 3x per jaar plaats in Amersfoort.

Het concept is even eenvoudig als het klinkt. Jij neemt je spel mee, 999 Games gaat het spelen met behulp van jouw uitleg. Een speelbaar prototype met vlot werkende spelregels is wel een vereiste. Kom met je spel naar De Flint en meld je aan om je spel te laten testen. We werken met een inschrijflijst, de ervaring leert dat mensen die zich aan het begin van de dag aanmelden, over het algemeen dezelfde dag nog hun spel kunnen laten testen. Maar kom wel op tijd, want vol is vol. Als we bezig zijn, is er overigens genoeg te doen op de spellenbeurs. Misschien kun je jouw spel zelfs extra testen met andere aanwezige spellenliefhebbers.

Je kunt je dus niet vooraf aanmelden.

Bring & Try

De enige manier waarop je jouw spel onder de aandacht kunt brengen, is tijdens de Bring & Try tijdens de Ducosim spellenbeurs. Deze beurs wordt 3 keer per jaar georganiseerd.

Ducosim Spellenbeurs
De Flint, Amersfoort

Bezoek de website voor meer informatie over data, tijden en toegangsprijzen.


Criteria voor jouw spel

Een spel wordt beoordeeld op de onderstaande punten:

  • Het spel heeft een duidelijk en aansprekend thema;
  • Het spel bevat interessante en originele spelmechanismen;
  • Het spel laat de spelers voldoende mogelijkheden tot keuze en strategie;
  • Het spel biedt de spelers tot aan het einde kans om te winnen;
  • Het spel heeft het in zich om een commercieel succes te worden;
  • Het spel past in het assortiment van 999 Games, er is geen interesse in abstracte één tegen één spellen.

Het is raadzaam om over deze punten na te denken voordat je naar onze stand komt om je spel te presenteren. Reken op maximaal een half uur tijd om je spel te laten zien.

Tips om jouw spel te verbeteren

  • Een spelidee wordt pas een volwassen spel als het veel en vaak door verschillende mensen is gespeeld. Alleen testen, of alleen met je familie, is zeer beperkt en levert meestal geen objectieve feedback op. Speel vaak en met veel mensen. Spellenclubs zijn hier een prima plek voor.
  • Een spel heeft een doelgroep (bijvoorbeeld kinderen, families, liefhebbers van moeilijkere spellen). Zorg dat het spelconcept, de spelregels en het thema allemaal bij de doelgroep passen.
  • Eenvoud is goud waard. Eenvoudige spelregels zijn in de regel beter dan ingewikkelde spelregels met veel uitzonderingen.
  • Zorg dat je het spel binnen 10 minuten kunt uitleggen en aan het spelen bent. Of dat nu bij de Bring & Try-stand is of elders. Mensen willen spelen en geen college over spelregels.

Resultaat tot nu toe

Tot op heden zijn er via de Bring & Try stand vier spellen succesvol uitgebracht:
Bonje in de stal

Bonje in de stal

Chaotisch reactiespel voor jong en oud.

€ 9,99

Dieven!

Vlot kaartspel vol bluf en tactiek.

€ 9,99

Waar of niet waar

Neem elkaar bij de neus in dit bordspel.

€ 29,99

High Five

Het is geen Poker, geen Scrabble en geen Yahtzee.

€ 29,99