Jouw spel bij 999 Games

Jij hebt een spel bedacht. Te gek! 999 Games is altijd op zoek naar noviteiten in de spellenbranche. Wij zijn geïnteresseerd in nieuwe spelontwerpen van gerenommeerde ontwerpers, maar ook van liefhebbers die zelf een spel hebben ontworpen. En wat blijkt? In Nederland en België barst het van de spelontwerpers. Wekelijks ontvangen we wel een uitnodiging om een zelfbedacht spel te beoordelen met de vraag deze uit te geven. Heel leuk natuurlijk, maar van al deze ideeën is minder dan 1% van deze concepten interessant of goed genoeg om door te ontwikkelen tot een eindproduct. En een hit scoor je niet zomaar!

Het is dus belangrijk het verschil te maken tussen alle andere spelideeën. Een variant op bijvoorbeeld Ganzenbord maakt daarin bijzonder weinig kans. En een abstract soort damspel past weer niet goed bij 999 Games. 999 Games is vooral op zoek naar spellen in de categorieën kinder-, familie-, party- en buitenspellen. Wat we niet per se zoeken zijn: lange strategiespellen, oorlog, abstract, RPG en TCG. Hiervan is namelijk voldoende aanbod of het past niet in de collectie.

Vanwege de situatie rondom COVID-19 is het helaas niet mogelijk om in persoon met ons af te spreken om je spelconcept te beoordelen. In plaats daarvan vragen we je om een videopitch te sturen van maximaal vijf minuten. In je pitch laat je in het kort zien wat je spelconcept inhoudt, zonder alle details uit te leggen. Als we je idee geschikt vinden, willen we er dieper op in gaan. In dat geval nemen we contact met je op.

Lees voordat je met je pitchvideo aan de slag gaat de volgende checklist.


Waar moet je spel aan voldoen?

 • Het spel bevat interessante en originele spelmechanismen
 • Het spel is niet een uitbreiding of variant op een bestaand spel
 • Het spel geeft voldoende mogelijkheden voor keuze vanuit de speler en strategie
 • Het spel biedt de spelers tot aan het einde toe kans om te winnen
 • Je hebt het spel minstens twintig keer getest. Niet alleen met vrienden of familie, maar ook met buitenstaanders. Feedback en aanpassingen kun je onderbouwen
 • Het spel heeft een duidelijke doelgroep en een aansprekend thema
 • Je hebt nagedacht over de vormgeving. Een richting is al voldoende
 • Het spel heeft het in zich om een commercieel succes te worden
 • Het spel moet passen binnen het volledige assortiment van 999 Games.

Presentatie

 • Je hebt een goed werkend prototype gemaakt
 • Je kunt in één zin vertellen waar het spel over gaat en hoe je kunt winnen
 • Je kunt het spel mondeling binnen tien minuten uitleggen aan wie dan ook
 • Je hebt overzichtskaartjes met wat je in een beurt kunt doen of hoe je punten scoort.

Als je op alle bovenstaande punten "Ja" kunt antwoorden, mail dan je videopitch naar productontwikkeling@999games.nl. Is het antwoord op een of meer van bovenstaande vragen "Nee"? Pas dan eerst je concept aan.

Over 999 Games

999 Games is een Nederlandse uitgever van bord- en kaartspellen. Traditioneel worden spellen in licentie uitgegeven die zich in andere landen al bewezen hebben. Tegenwoordig ontwikkelt 999 Games steeds meer spellen in huis en in samenwerking met spelauteurs uit binnen- en buitenland. Om die reden zijn wij op zoek naar originele spelideeën in de beginfase of die al bijna tot een eindproduct zijn doorontwikkeld.


Resultaat tot nu toe

Dit zijn voorbeelden van spellen die 999 Games heeft uitgebracht:

Bonje in de stal

Bonje in de stal

Chaotisch reactiespel voor jong en oud.

€ 9,99

Dieven!

Vlot kaartspel vol bluf en tactiek.

€ 9,99

Waar of niet waar

Neem elkaar bij de neus in dit bordspel.

€ 29,99

High Five

Het is geen Poker, geen Scrabble en geen Yahtzee.

€ 29,99