Jouw spel bij 999 Games

Jij hebt een spel bedacht. Te gek! 999 Games is altijd op zoek naar innovatie in de spellenbranche. Wij zijn geïnteresseerd in nieuwe spelontwerpen van gerenommeerde ontwerpers, maar ook in ideeën die door liefhebbers zijn bedacht. En wat blijkt? In Nederland en België barst het van de spelontwerpers. Iedere week ontvangen we wel een uitnodiging om een zelfbedacht spel te beoordelen, met de vraag of we het spel uit willen geven. Heel leuk natuurlijk, maar van al deze ideeën is minder dan 1% van deze concepten interessant of goed genoeg om door te ontwikkelen tot een eindproduct. Een hit scoor je niet zomaar!

Als spellenbedenker is het belangrijk om met jouw spel op te vallen tussen alle andere spelideeën. Een variant op bijvoorbeeld Ganzenbord maakt bijzonder weinig kans. Een abstract soort damspel past dan weer niet goed bij 999 Games. 999 Games is vooral op zoek naar spellen in de categorieën kinder-, familie-, party- en buitenspellen. Wat we niet per se zoeken zijn: lange strategiespellen, oorlog, abstract, RPG en TCG. Het probleem van deze spellen is dat hier al een enorm aanbod van is, of dat het niet in onze collectie past.

Het is helaas niet mogelijk om in persoon met ons af te spreken. In plaats daarvan vragen we je om een videopitch te maken van maximaal vijf minuten. In je pitch laat je in het kort zien wat je spelconcept inhoudt, zonder dat je alle details uit te legt.

Let op!: Vanwege de enorme toestroom aan concepten hanteren we tot medio oktober 2021 een stop op het ontvangen en beoordelen van videopitches en nieuwe spelconcepten.


Waar moet je spel aan voldoen?

 • Het spel bevat interessante en originele spelmechanismen
 • Het spel is geen uitbreiding of variant op een bestaand spel
 • Het spel geeft de spelers voldoende strategische keuzes
 • Het spel biedt de spelers tot aan het einde toe kans om te winnen
 • Je hebt het spel minstens twintig keer getest. Dit heb je niet alleen met vrienden en familie gedaan, maar ook met buitenstaanders. Aanpassingen die je na feedback bij je spel hebt aangebracht, kun je goed onderbouwen
 • Het spel heeft een duidelijke doelgroep en een aansprekend thema
 • Je hebt op zijn minst nagedacht over de vormgeving. Een richting is al voldoende
 • Het spel heeft het in zich om een commercieel succes te worden
 • Het spel moet passen binnen het volledige assortiment van 999 Games.

Presentatie

 • Je hebt een goed werkend prototype
 • Je kunt in één zin vertellen waar het spel over gaat en hoe je kunt winnen
 • Je kunt het spel mondeling binnen tien minuten uitleggen aan wie dan ook
 • Je hebt overzichtskaartjes met wat je in een beurt kunt doen of hoe je punten scoort.

Kun je alle bovenstaande punten voor jouw spel afvinken? Wie weet komt je spel dan in aanmerking om door ons beoordeeld te worden op inhoud. In het najaar kun je je video pas weer na ons toesturen. Genoeg tijd dus om je concept nóg beter te maken.

Over 999 Games

999 Games is een Nederlandse uitgever van bord- en kaartspellen. Traditioneel gezien geeft ons bedrijf spellen uit via licenties voor titels die zich in andere landen al bewezen hebben. Tegenwoordig ontwikkelt 999 Games echter ook steeds meer eigen spellen. Hierbij werken we samen met spelauteurs uit binnen- en buitenland. Om die reden zijn wij op zoek naar originele spelconcepten, zowel in de vorm van ideeën in een beginfase als prototypes die al bijna tot een eindproduct zijn ontwikkeld.


Resultaat tot nu toe

Dit zijn voorbeelden van spellen die 999 Games heeft uitgebracht:

Sneaky Bastard

Sneaky Bastard

Huizenveilingspel voor geniepige starters en speculanten

€ 10,99

Dieven!

Vlot kaartspel vol bluf en tactiek.

€ 10,99

Samoa

Samoa

Hoe versier je je eigen masker zonder dat je verraadt welke van jou is?

€ 10,99