Kalimambo - Bordspel

Vanaf 8 jaar
3 - 7 spelers
+/- 25 min
25 x 25 x 5,8 cm
Geluk:
3,5 sterren
Tactiek:
2 sterren
Bluf:
4,5 sterren

Het spel

Chaotisch achtervolgingsspel voor de hele familie!

Je bent met een groep op safari. Plotseling moet je op de vlucht slaan voor een aanstormende neushoorn. Een kalimambo, een nog nooit waargenomen dier, leidt de groep, maar staat tegelijkertijd in de weg. Elke ronde speel je een van je kaarten. Op basis daarvan verplaatsen de spelers zich in de hoop uit de ramzone van de neushoorn te blijven. Wie achteraan ligt, wordt namelijk door de neushoorn geraakt en krijgt strafpunten. Om het allemaal nog vervelender te maken, ligt de vluchtroute bezaaid met olifantenmest. Kom je daarin terecht, dan krijg je nog meer strafpunten. Ontsnap jij met de minste schade uit deze penibele situatie?

Kalimambo is een toegankelijk familiespel. Door het chaotische spelverloop en de hilarische achtervolgingen van de neushoorn verveelt het spel nooit. De eenvoudige spelregels zorgen ervoor dat je binnen een paar minuten aan het spelen bent.

Tactische speeltip(s)

Probeer te onthouden welke kaarten door de andere spelers zijn gespeeld. Zo kun je redelijk inschatten welke kaart voor jou het voordeligst kan zijn.

De kalimambo speelt zijn kaarten blind. Hou er rekening mee dat daardoor verrassende wendingen kunnen ontstaan.

Vergeet de olifantenmest niet. Soms ben je zo bezig met het ontwijken van de neushoorn dat je per ongeluk op de mest terechtkomt en daardoor misschien wel meer strafpunten krijgt.

  • Recente Zoekopdrachten
  • Capo della Mafia 1
  • Kolonisten van catan klaus teuber 87
  • hoogspanning 10
  • Happy salmon 7