Leo moet naar de kapper - Bordspel

Vanaf 6 jaar
2 - 5 spelers
+/- 30 min
27,6 x 19 x 6,8 cm
cooperatief :
4 sterren
Geheugen :
5 sterren
Geluk :
2,5 sterren

Het spel

Coöperatief geheugenspel voor kinderen en hun ouders!

Leo, de langharige leeuw, moet binnen 5 dagen naar de kapper om het respect van de andere dieren in de jungle niet te verliezen. Jullie helpen hem om er voor sluitingstijd te arriveren. Elke dag staat Leo om 8 uur 's morgens op. Als hij uiterlijk om 8 uur 's avonds bij de kapper is, winnen jullie het spel.

Om beurten spelen jullie 1 handkaart om Leo over een spoor van gedekte tegels te bewegen. Eindigt Leo op een tegel met dezelfde kleur als de kaart, dan kost de beweging geen tijd. In het andere geval geeft de omgedraaide tegel aan hoeveel uren de beweging kost. Als Leo om 8 uur 's avonds nog niet bij de kapper is, moet hij de volgende dag weer opnieuw beginnen. Jullie draaien de omgedraaide tegels dan weer naar de gedekte kant. Jullie moeten dus onthouden waar welke kleuren liggen!

Leo is een spannend spel, waarin de spelers moeten samenwerken en hun geheugen moeten aanspreken. De handleiding bevat varianten om het spel eenvoudiger of juist moeilijker te maken.

Video

Tactische speeltip(s)

- Probeer in de eerste paar ronden zoveel mogelijk verschillende dieren en kleuren om te draaien. De kans dat het in die ronden lukt om bij de kapper aan te komen, is namelijk erg klein. - Blijkt het lastig te zijn om alle kaarten te onthouden, verdeel dan de taken. De ene speler onthoudt dan bijvoorbeeld alle krokodillen, een andere de leeuwinnen, enzovoort.

  • Recente Zoekopdrachten
  • Dieven! Kaartspel 140
  • colonisten van catan digitaal 58
  • de boze wolf 999 games 123
  • catan bordspel uitbreiding ridders 18