Machiavelli - Kaartspel

€ 15,99
bij 999 Games
Op voorraad!
Voor 15:00 besteld, morgen bezorgd

Overzicht

Interactief kaartspel vol bluf en bedrog. Je probeert als eerste acht gebouwen te kopen. Daartoe kies je rollen als moordenaar, predikant, dief of bouwmeester.
Vanaf 10 jaar
2-7 spelers
+/- 60 min
Tactiek:

Geluk:

Bluf:

 • Bestel rechtstreeks bij 999 Games of kies een van de andere aanbieders
 • Voor 15:00 uur via 999 Games besteld op een werkdag, de volgende bezorgdag geleverd
 • Gratis verzending vanaf E 20,00 in Nederland en Belgie

Over het spel

Spannend kaartspel, waarin de spelers elke beurt in de huid van een ander karakter kruipen. Omdat het kiezen van deze personen in het geheim gebeurt, staan de spelers regelmatig voor verrassingen. Er zijn 8 karakters in het spel, waaronder bijvoorbeeld een moordenaar, een dief, een priester en een bouwmeester. Aan het begin van een ronde geven de spelers de karakterkaarten door en kiest iedereen er steeds één. Als iedereen een karakter heeft, begint de ronde en komen de karakters in een vaste volgorde aan de beurt. Als je aan de beurt bent, mag je inkomen nemen of een nieuwe gebouwenkaart kiezen (je begint het spel met 4 gebouwen in je hand). Daarna mag je nog een gebouw uit je hand voor je neerleggen als je dat kunt betalen. Daarnaast mag je de functie van jouw karakter uitvoeren. Zo kan een moordenaar een ander karakter voor deze ronde uitsluiten, de koopman krijgt extra geld en de bouwmeester mag 3 gebouwen neerleggen in plaats van 1. Alle gebouwen zijn zoveel punten waard als de kosten ervan. Verder kun je bonuspunten verdienen als je als eerste 8 gebouwen hebt en voor het sparen van gebouwen van verschillende kleuren. Wie aan het einde van het spel de meeste punten heeft, wint!

Meer informatie
Artikelcode 999-MAC01
Gewicht 0.2700
Merk 999 Games
Afmetingen 18,4 x 11,3 x 3,8 cm
Auteur Bruno Faidutti
EAN Code 8717249196686
Jaar van Uitgifte 2000
Evenement Nee
label

Tactische tips

Omdat sommige karakters geld geven voor gebouwen van een bepaalde kleur, hangt je keuze voor een groot deel af van de kaarten die je hebt gebouwd.
Verder is het altijd oppassen geblazen voor de moordenaar en de dief. Als je heel veel geld hebt, kun je er vrij zeker van zijn dat de dief jou probeert te bestelen. Dan is het verstandig om een karakter te kiezen waarvan de andere spelers niet verwachten dat je die hebt. De moordenaar kiest vaak een relatief sterk karakter zoals de dief of de koopman. Het is dus gevaarlijk om één van die kaarten te kiezen.
Het spel is afgelopen als een speler zijn achtste gebouw heeft gekocht. Zorg er dus voor dat je dit pas doet als je denkt dat je daarna de meeste punten hebt.
Regelverduidelijking: Men kan er voor kiezen gebouwenkaarten, die men in een beurt niet kiest, niet af te leggen, maar onder de stapel te schuiven. Ook gebouwen, die door de Magiër worden afgelegd kan men onder de stapel schuiven. Gebouwen, die door de Condottière worden vernietigd komen wel op de aflegstapel.

veel gestelde vragen

Wat zijn de punten die aan het eind van spel tellen? Zijn dat de rondjes op de bouwkaarten die links bovenin staan of de gekleurde rondjes links onderin?
De punten links bovenin zijn de punten die worden geteld. Deze zijn gelijk aan de goudstukken die je voor het bouwwerk moet betalen. Uitzondering: sommige paarse gebouwen kosten maar 6 goud om te bouwen, maar leveren aan het eind 8 punten op.
Ben je nou iedere ronde een ander karakter?
Ja!
Wat is de functie van die gekleurde cirkels links onderin?
Daarmee verkrijg je extra goudstukken als je een bepaald karakter bent. Voor de Koning, de Prediker, de Koopman en de Condottiere bestaat er dus de mogelijkheid om belasting te innen.
Krijgt de Dief direct het geld van zijn slachtoffer?
Nee, de Dief krijgt zijn geld pas als zijn slachtoffer aan de beurt is en dan de hoeveelheid goud die er lag toen hij zijn slachtoffer benoemde. Het slachtoffer kan aan het begin van zijn beurt weer nieuwe inkomsten verkrijgen.
Als je een bouwkaart bouwt/speelt, krijg je dan gelijk goudstukken als het bijpassende karakter bij dat gebouw bent? (dus bijvoorbeeld: “koning ontvangt één goudstuk voor elk geel/koninklijk gebouw dat hij bezit”)
Dat kan. Opmerking: je mag het goud van de gebouwen bij het bijpassende karakter van jouw beurt de hele beurt op willekeurig tijdstip innen, maar niet twee keer per beurt!
Wanneer eindigt het spel?
Wanneer een speler 8 gebouwen heeft gebouwd (of meer in geval van de bouwmeester). Opmerking: de ronde wordt nog uitgespeeld, en de Condottiere mag geen gebouwen vernietigen bij spelers met 8 of meer gebouwen

Videos

 • Recent Searches
 • Caesar & Cleopatra Kaartspel 16
 • party 11
 • Mijn+eerste+reis 2
 • Online speluitleg poorters 12
 • Popular Searches
 • cacao bordspel 4
 • catan 55
 • Unusual suspects fan 999 games 64
 • carcassonne 50