€ 19,99
Normale prijs  
Uit het assortiment
Niet op voorraad

Overzicht

Prachtig bouwspel met houten speelstukken. Zet elke beurt twee speelstukken neer en claim de grootste gebouwen, voordat een andere speler dat doet.
Vanaf 10 jaar
3 - 4 spelers
+/- 60 min
Strategie

Geluk

Bluf

  • Vóór 14:30 uur via 999 Games besteld op een werkdag, de volgende dag geleverd
  • Wij leveren ook op zaterdag in Nederland
  • Gratis verzending vanaf € 39,00 in Nederland en vanaf € 49,00 in België.

Over het spel

De spelers zijn nederige sjeiks die door de Kalief zijn ontboden om in de woestijn een nieuwe hoofdstad te bouwen. Vanaf het begin beconcurreren zij elkaar dan ook om de macht in de snelgroeiende stad. Iedere speler begint met een zelfde aantal bouwstukken. Er wordt al gauw overal gebouwd. Er verrijzen indrukwekkende paleizen met uitgebreide stallen om de kamelen van rijke handelskaravanen te verzorgen.

Rondom bouwt men aan de stadsmuur, die door vier poorten wordt onderbroken. In de nauwe straatjes tussen de paleizen ontstaat al snel een kashba: de traditionele markt, die handel en voorspoed zal brengen omdat zij stedelingen aantrekt. Wie aan de stadsmuur bouwt, kan als torenwachter worden aangesteld, en wie op tijd een paleis betrekt krijgt in ieder geval een redelijke score. Maar als je langer wacht, krijg je misschien veel meer punten; of juist niet? De slimste bouwer mag zich na afloop Prins van Medina noemen!

Meer informatie
Artikelcode999-MED01
Gewicht1.5400
Merk999 Games
Afmetingen27,3 x 37,4 x 7 cm
AuteurStefan Dorra
EAN Code4001504481278
Jaar van Uitgifte2002
Nominaties en prijzen