Mega Civilization - Niet meer leverbaar

Vanaf 12 jaar
5 - 18 spelers
+/- 360 min
48 x 38 x 13,5 cm

Het spel

Gigantische versie van het legendarische ontwikkelingsspel "Civilization"

Dit uitdagende, strategische ontwikkelingsspel is geschikt voor maximaal 18 spelers!

Het spel bevat 4 grote speelborden (2x West en 2x Oost) met elk zijn eigen set goederenkaarten. Daardoor kunnen ze met minder spelers gescheiden worden gespeeld. Bij meer spelers worden beide speelborden gebruikt.

Breid je beschaving uit, bouw steden en ontvang daar goederenkaarten voor. Daarmee kun je ontwikkelingen kopen, die jou naast punten ook andere voordelen in het spel geven. Uiteraard ontstaan er bij het uitbreiden conflicten met andere beschavingen, die volgens een vast protocol worden afgehandeld. Toch is Mega Civilization vooral een ontwikkelingsspel. Het is zaak om zoveel mogelijk constructief te denken om binnen de beschikbare tijd zoveel mogelijk vooruitgang te boeken.

Het hart van het spel is de ruilfase aan het einde van een ronde, wanneer je probeert om setjes van je goederen te vormen. Omdat er rampen tussen de goederen zitten, is ruilen niet geheel zonder gevaar. Een ramp moet namelijk worden gespeeld met alle (nare) gevolgen van dien.

Mega Civilization is een fascinerend bordspel, dat ten minste 6 uur duurt en is daardoor de ultieme droom van de ware spellenliefhebber!

Errata Mega Civilization

Tactische speeltip(s)

Wees voorzichtig met ruilen. Rampen vormen namelijk een enorm risico, dat je eigenlijk alleen zou moeten nemen als de voorgenomen ruil heel belangrijk voor je is.

Mega Civilization is in beginsel een constructief spel. Aanvallen kan soms belangrijk zijn als je ruimtegebrek hebt, maar door te agressief te spelen, verzwak je ook jezelf, waardoor anderen daarvan kunnen profiteren.

Maak goed gebruik van je kortingen. Die kunnen enorm oplopen en daardoor veel punten opleveren, nog afgezien van de voordelen van de ontwikkelingen zelf.

  • Recente Zoekopdrachten
  • 30 seconds junior uitbreiding 3
  • 999-EIG01 90
  • Carcassonne Junior Bordspel 18
  • camel up kaartspel 13