999 Games wint met Speelgoed van het Jaar 2023

Winnaars speelgoed van het jaar

999 Games valt in de prijzen voor Speelgoed van het Jaar 2023! De prijswinnaars zijn op 6 september bekend gemaakt. Magische Berg wint in de categorie Kinderspellen, terwijl Evergreen een plek heeft veroverd in de categorie Kennerspellen. Ook Wolven wint in de categorie Kennerspellen de juryprijs.

De vakjury van de Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2023 bestaat uit 22 specialisten met een gevarieerde achtergrond. Dit zijn enkele van hun beoordelingscriteria.

Algemeen:
Is hier sprake van een speelgoedartikel dat een volwaardig ambassadeur van de Nederlandse speelgoedindustrie is? Is hier sprake van ‘Goed Speelgoed’? Is hier sprake van een ‘Winnaar’.

Belangrijke punten uit het juryreglement:
Beoordeling van de artikelen vindt plaats binnen de volgende categorieën:

  • Spellen en puzzels: onderverdeeld in puzzels, kinderspellen, familiespellen tot 12 jaar, familiespellen vanaf 12 jaar en kennerspellen

Wil ook jij je stem uitbrengen op de publieksprijs? Klik dan hier!

Winnaars

De magische race gaat van start! Laat zien dat jij als tovenaarsleerling over magische krachten beschikt en leid de dwaallichten handig over de route, zodat ze jullie naar Balduin, de grote tovenaar, brengen. Maar pas op, de heksen volgen jullie en als zij er eerder zijn, hebben jullie verloren. Magische Berg is een coöperatief spel, waarin snelheid en behendigheid een grote rol spelen. Zijn jullie de heksen te slim af?

Bekijk de Speelgoed van het Jaar-pagina van Magische Berg >>

Bouw op een nieuwe planeet je eigen ecosysteem met bomen, struiken en meren. Kies elke beurt een kaart en voer de acties erop uit. Die variëren van bomen planten en laten groeien tot het aanleggen van meren. Elke keer dat je een actie uitvoert, wordt die sterker, zodat je deze een volgende keer vaker mag uitvoeren. De driedimensionale speelstukken geven niet alleen een prachtig beeld van je planeet, maar bepalen ook welke bomen zon vangen en zo punten scoren!

Bekijk de Speelgoed van het Jaar-pagina van Evergreen >>

Trek wolven aan in dit strategische spel en zorg ervoor dat je de grootste, meest dominante roedel vormt. Claim gebieden, neem eenzame wolven in je midden op en jaag op prooi. Maar pas op dat je niet te roekeloos uitbreidt op terrein waar je rivalen ronddwalen. Die zouden wolven uit je roedel kunnen weglokken!

Bekijk de Speelgoed van het Jaar-pagina van Wolven >>