Aankondiging: Mille Fiori

In Mille Fiori ben je een glasblazer in de middeleeuwen. Door middel van kaarten kan je investeren in werkplaatsen, handelsroutes verbeteren en huizen kopen. Per beurt kies je een kaart, waarna je de overige kaarten aan de speler naast je doorgeeft. Dankzij de doorzichtige ruitfiches verandert het speelbord gaandeweg in een prachtig kunstwerk.

Het speelbord van Mille Fiori is in 5 verschillende categorieën verdeeld, die ieder op hun eigen manier punten geven. De vijf categorieën staan voor verschillende fases in de wereld van de glasblazerij. Werkplaatsen zijn plekken waar het glas wordt geproduceerd. Huizen zijn plekken waar het glas wordt ingezet. Handelshuizen verkopen het glas en de haven zorgt voor export. Ook is er een categorie met personen, met daarin mensen die je werk ondersteunen. In elke categorie vind je ruimtes waarop je ruitfiches kunt leggen, waarmee je punten scoort.

Per ronde krijg je vijf kaarten. Tijdens een beurt kies je een van deze kaarten en geef je de rest aan de speler naast je door. Aan de hand van de kaart die je speelt, leg je een ruitfiche in een van de categorieën op het speelbord. Als vier kaarten zo zijn gespeeld en doorgegeven, wordt de laatste kaart afgelegd en is de ronde afgelopen.

Mille Fiori ziet er dankzij het spelmateriaal en de vormgeving van het speelbord prachtig uit. Ook geeft het spel veel uitdaging. Dankzij de interactie binnen de categorieën kun je met de juiste strategie en timing kettingreacties af laten gaan en zo massa’s punten

box van het spel mille fiori

Artikel toegevoegd aan je winkelwagen