Na de zomer verschijnt Samoa, een kleurrijk kaartspel voor het hele gezin. Versier maskers op het eiland met kleurrijke veren die je op het strand kunt vinden zonder dat je medespelers door hebben welk masker bij jou hoort. 

In dit kaartspel heeft iedere speler een eigen masker, maar de andere spelers weten niet welke dat is. De spelers kunnen gekleurde veren op het strand verzamelen om de maskers zo mooi mogelijk te versieren. Hoe kleurrijker de veren, hoe meer punten het masker aan het einde van het spel waard is. De elementen water, vuur en lucht spelen mee - soms brengt het getijde extra veren mee, soms is er een briesje en ’s nachts zijn er kampvuren en kan er wel eens een veer in de brand vliegen. Zwarte verbrande veren maken je masker er niet mooier van en leveren minpunten op.

Lukt het jou om je eigen masker met de mooiste veren te versieren en niet ontmaskerd te worden? Samoa is een toegankelijk maar zeker geen eenvoudig spel. Met de  optionele regels voor jonge kinderen is het spel zeker geschikt voor het hele gezin!