Aankondiging: Slynx

Leg kaarten af voor punten. Maar pas op, andere spelers mogen jouw afgelegde kaarten stelen! Meer kaarten stelen van tegenspelers geeft jou mogelijkheden om die kaarten later zelf af te leggen voor nog meer punten. Elke kaart die je niet weet af te leggen levert strafpunten op. Het spel is afgelopen zodra iemand zijn laatste kaart aflegt. De slinkste speler haalt de hoogste score!

In dit snelle kaartspel moet je punten verzamelen door groepjes kaarten neer te leggen. Zodra je kaarten hebt neergelegd, mag je echter ook kaarten van je tegenspeler stelen! Iedere speler die een groep met evenveel kaarten heeft liggen waarvan de waarde per kaart lager is dan die van jou, is de klos. Pak de kaarten af en neem ze op hand, of dwing je tegenspeler deze kaarten weer op handen te nemen. Het spel heet niet voor niets Slynx!

Slynx is een heel eenvoudig spel, dat echter boordevol tactiek zit. Om meer punten te scoren moet je kaarten van je tegenspelers op hand nemen. Hoe meer kaarten jij op deze manier verzamelt, hoe meer risico je loopt. Zodra iemand na het neerleggen van kaarten een volledig lege hand heeft, is het spel namelijk afgelopen. Al die kaarten in jouw handen veranderen dan automatisch in strafpunten!

box van slynx