Nieuw! Machiavelli Deluxe; nu met 2 uitbreidingen in 1 doos!

De handige verzamelbox van Machiavelli is vanaf nu verkrijgbaar inclusief de nieuwste uitbreiding: “De Donkere Figuren”.

Machiavelli won in 2001 de Nederlandse Spellenprijs en is sindsdien niet meer weg te denken uit menig spellenkast. Dit intrigerende rollenspel, waarbij iedere speler elke beurt in de huid van een ander karakter kruipt, is zo spannend omdat het kiezen van deze karakters in het geheim gebeurt. Hierdoor staan de spelers regelmatig voor verrassingen en zit je tot het einde op het puntje van je stoel.

Door een bepaald karakter te kiezen zoals de moordenaar, koning, dief of priester krijg je speciale eigenschappen, waarmee je de andere spelers kunt manipuleren. Bluf en finesse zijn vereist om veel goud te verzamelen en daarmee gebouwen in hun eigen stad te bouwen. Wie uiteindelijk de stad met de meeste punten heeft, wint het spel.

De karakter- en gebouwenkaarten uit het basisspel en “De donkere landen” zijn opnieuw bekeken en herschreven. Deze bieden naast de nieuwe kaarten van “De donkere figuren” enorme variatie en speelplezier. De uitbreiding: De donkere figuren is niet apart verkrijgbaar.

Ben je goed in bluffen en kan je mensen goed om de tuin leiden? Dan is Machiavelli Deluxe echt iets voor jou!

Let op: tot 24 mei is Machiavelli exclusief te koop bij de
spellen-speciaalzaken!
Klik hier voor een lijst met deelnemende winkels.

 Inhoud:
Machiavelli basisspel
Uitbreiding: De Donkere Landen
- Uitbreiding: De Donkere Figuren

- Inclusief herziene versies van oude karakter- en gebouwenkaarten
- Bevat in totaal 27 karakters, 90 gebouwen en 15 actiekaarten voor nog meer variatie en intrige

Tactische tips
Omdat sommige karakters geld geven voor gebouwen van een bepaalde kleur, hangt je keuze voor een groot deel af van de kaarten die je hebt gebouwd.

Verder is het altijd oppassen geblazen voor de moordenaar en de dief. Als je heel veel geld hebt, kun je er vrij zeker van zijn dat de dief jou probeert te bestelen. Dan is het verstandig om een karakter te kiezen waarvan de andere spelers niet verwachten dat je die hebt. De moordenaar kiest vaak een relatief sterk karakter zoals de dief of de koopman. Het is dus gevaarlijk om één van die kaarten te kiezen.

Het spel is afgelopen als een speler zijn achtste gebouw heeft gekocht. Zorg er dus voor dat je dit pas doet als je denkt dat je daarna de meeste punten hebt.