NK Bordspellen 2020

Op 20 september organiseert bordspelvereniging Roll The Dice het officiële Nederlands Kampioenschap Bordspellen 2020. De beste teams komen uit alle windstreken naar Alphen aan den Rijn om een kans te maken op een kwalificatie voor het EK Bordspellen in Duitsland later dit jaar.

De spellen die dit jaar gespeeld gaan worden zijn: Hadara, Rovers van de Noordzee, Rune Stones en Bruxelles 1897. Het spel Hadara, van 999 Games, is een uitdagend ontwikkelingsspel.

Hadara
Ontwikkel je dorp tot een complete beschaving. Richt je op inkomen, militaire macht, cultuur en voedselvoorziening. Kies verschillende invloedrijke personen, die jou aan geld, punten en/of vooruitgang op deze gebieden kunnen helpen. Creëer jij als eerste een hoogcultuur?

box van het spel hadara
speelmateriaal van het spel hadara

Het NK wordt gespeeld in teams van 4 spelers. Ieder teamlid speelt alle 4 de spellen. De punten van de teamleden worden opgeteld en die totaalscore bepaalt de uiteindelijke winnaar. Voor ieder spel is 75 minuten uitgetrokken met een kwartier uitloop. De stand na 90 minuten is bepalend voor de uitslag.

Wat kan je winnen? De eer natuurlijk! Maar ook diverse spellen en een trofee. Daarnaast mogen de drie beste teams zich inschrijven voor het EK Bordspellen dat plaatsvindt tijdens Spiel in Essen in oktober.

Je kunt je team inschrijven door een mail te sturen naar inschrijven@rollthedice.nl . Vermeld hierin je teamnaam, de voor- en achternamen van de vier spelers en je telefoonnummer. Inschrijven kan alleen in teams van 4 personen en de inschrijving sluit op 10 mei 2020 of wanneer de capaciteit van 32 teams is bereikt. Er kunnen 32 teams deelnemen aan het NK Bordspellen.

Datum:
20 september 2020

Tijd:
10.00-17.30uur

Locatie:
Wijkcentrum Kerk en Zanen, De Oude Wereld 51 – 59, Alphen aan den Rijn.

Kosten: 
€ 20,- per team

Meer info:
https://www.rollthedice.nl/activiteiten/nk-bordspellen/

Artikel toegevoegd aan je winkelwagen