Ook teveel gegeten tijdens de feestdagen? Dan serveren wij je graag nog een paar snelle ‘speeldesserts’ om de avond perfect mee af te sluiten.

Het is een uur of 1 ’s nachts en je gezelschap is duidelijk murw gespeeld. Na een spannende pot El Grande met de nodige gemene zetten en een zenuwslopende achtervolging van Jack the Ripper tijdens Brieven uit Whitechapel lijken je vrienden vooral rijp om naar bed te gaan. Wat zet je dan op tafel om iedereen weer wakker te schudden? Timber!

Timber! is een lekker vlot bouwspelletje, waarvan de spelregels zo eenvoudig zijn dat je ze eigenlijk niet eens hoeft uit te leggen. Iedereen zoekt eerst volgens een draftsysteem blokjes uit. En dan begint het bouwen. Geef steeds een blokje van dezelfde kleur of vorm als het bovenste aan je linkerbuurman neer, die het op de toren zet. Lukt het je om een blokje door te geven waardoor de toren omvalt, dan scoor je een zweetdruppel. Wie er als eerste 3 heeft wint.

Het mooie van Timber! is dat de uitdaging uitsluitend in het bouwen zit, en dat vindt werkelijk iedereen leuk. De hilariteit van trillende handen en het (net niet) omvallen van een toren herken je ook vast wel. En zo eindigt de spellenavond toch pas om een uur of 4 na 12 potjes Timber!