De top 5 leukste spellen voor op wintersport

De eerste vakantie van 2018 is alweer in zicht en vele gebruiken deze om lekker op wintersport te gaan. De wintersportvakantie staat natuurlijk helemaal in het teken van skiën en snowboarden, maar “spelletjes” passen hier ook perfect tussen.

Wij hebben de 5 leukste spelletjes voor op wintersport uitgekozen die je absoluut niet thuis mag laten!

5. Standaardkaartspel

Door de veelzijdigheid die het met zich meebrengt, staat het standaardkaartspel op nummer 5. Er is altijd wel een spel dat iedereen al kent en snel gespeeld kan worden. Daarnaast is er altijd ruimte om een klein kaartspel mee te nemen. Mocht het niet meer in de koffer passen, dan wel in je broekzak!

Wintersporttip van 999 Games: stop altijd het standaardkaartspel in je tas zodat je het altijd bij je hebt. Mocht je samen met anderen een keer vast komen te zitten in de skilift of hebben meerdere mensen een keer geen zin in de drukke après-ski? Dan ben jij de redder in nood.

3 kaarten uit een standaart kaartspel

4. Weerwolven

Het spel Weerwolven is een absolute aanrader wanneer je met een grote groep op wintersport gaat. Bij dit spel geldt namelijk de regel: hoe meer mensen er mee doen, hoe leuker het spel is. Er zijn 8 verschillende rollen in dit spel en het is de bedoeling om de weerwolven zo snel mogelijk te ontmaskeren. Dit is niet eenvoudig want de weerwolven mogen ’s nacht op jacht gaan! Spanning en interactie is in dit spel perfect gecombineerd.

Wintersporttip van 999 Games: speel Weerwolven in de avond/nacht en laat de begeleider/verteller het spel nog spannender maken door er echt een belevend verhaal van te maken! Geef iedereen een kaars en blaas deze uit wanneer diegene door een weerwolf is opgegeten!

een groep die een portje weerwolven speelt

3. Stapelgekke Speed Cups

Het Stapelgekke Speed Cups-spel staat op nummer 3 als leukste spel voor op wintersport. Bij dit spel wordt je behendigheid en reactievermogen op de proef gesteld. Zet zo snel mogelijk je bekertjes in dezelfde vorm van de getrokken kaart en druk als eerst op de bel. Let op, want je figuur moet natuurlijk wel in de goede kleurencombinatie gemaakt zijn. Het is een heel eenvoudig en taalonafhankelijk spel wat het ook geschikt maakt om met mensen in het buitenland te spelen.

Wintersporttip van 999 Games: in het spel Stapelgekke Speed Cups zitten 20 kleine gekleurde bekertjes die niet alleen voor het spel gebruikt kunnen worden ;)

de 5 verschillende cups van speedcups

2. Picture Party

Picture Party is het nieuwste partyspel van 999 Games dat in 2017 is uitgekomen. Met dit spel wordt je mensenkennis getest. Hoe goed ken jij je familie of vrienden nou daadwerkelijk? Stem op de speler waarvan jij denkt dat de getrokken afbeelding er het meest betrekking op heeft. Klopt dit en heeft deze speler inderdaad de meeste stemmen gekregen, dan scoor jij punten! Picture Party zorgt gegarandeerd voor een heleboel interactie en gezelligheid.

box van het spel picture party

1. 30 Seconds

Op nummer 1 staat het extreem populaire partyspel 30 Seconds. Tegenwoordig kent bijna iedereen dit spel wel waarbij je binnen 30 seconden vijf begrippen aan je teamgenoten moet omschrijven. De variant 30 Seconds Everyday Life heeft vorig jaar de prijs gewonnen voor Speelgoed van het Jaar 2017. Dit bewijst hoe goed het concept van 30 Seconds in elkaar zit en hoe leuk mensen het vinden.

Wintersporttip van 999 Games: bespaar ruimte en laat de grote speeldoos inclusief bord thuis. Neem alleen het kleine bakje kaarten met de begrippen mee. Dit bespaart een hoop ruimte. Er is altijd wel ruimte en zin om een kaartje te spelen. Denk bijvoorbeeld aan de lange skilift/gondel of in de auto/bus!

Een vriendengroep die een potje 30 seconds speelt

Benieuwd hoe je deze en andere spellen zo compact mogelijk mee kunt nemen op vakantie? Lees dan het blog van gastblogger Niki "Ik ga op wintersport en neem mee...." >>