Qwirkle: verrassend leuk voor kinderen!

De Sint is weer in het land en de Kerstman is vast al onderweg, dus dat betekent dat de schoentjes en de bomen weer gevuld gaan worden. Spellen zijn al jaren favoriet in de wintermaanden. Wat is er nou gezelliger dan met het hele gezin rondom de eettafel een potje te spelen?

Wij helpen je graag de beste cadeaus te vinden.

Ben jij op zoek naar gezellige, leerzame en vooral betaalbare spellen voor de decembermaand? Lees dan verder of check hier onze sinterklaas top 10 en de top 5 populairste schoencadeautjes voor 2015!

Qwirkle
Verrassend leuk voor kinderen!

Veel mensen kiezen er met de feestdagen voor om het hele gezin met een nieuw spel te verrassen. Maar wat kun je nu zowel met volwassenen als met kinderen spelen? Nou, Qwirkle dus bijvoorbeeld!

Qwirkle is een eenvoudig legspel, waarin je rijen van verschillende symbolen in dezelfde kleur of van verschillende kleuren met hetzelfde symbool vormt. Zo verandert je tafel al snel in een bont kruiswoordraadsel van kleurige tegels. Het is de bedoeling om met een gelegde tegel zoveel mogelijk punten te scoren, waarbij een zogenaamde Qwirkle, het afbouwen van een rij van 6 tegels, het summum is.

Bovenstaande spelregels zijn uitstekend te begrijpen voor volwassenen en kinderen vanaf een jaar of 8. Maar wat nu als je kinderen onder die leeftijd hebt? Dan kun je de tegels op verschillende manieren gebruiken om ook hen speelplezier te bieden. Draai bijvoorbeeld eens alle tegels om en maak er een soort memoryvariant van. Of laat ze verschillende patronen bouwen, waarbij 2 dezelfde tegels niet naast elkaar mogen liggen. Je kunt het zo eenvoudig of moeilijk maken als je zelf wilt.

De kracht van Qwirkle zit hem dus duidelijk in de combinatie van eenvoudige doch uitdagende spelregels en een flitsend, kleurig uiterlijk. Onze tip voor de feestdagen, ongeacht je gezinssamenstelling: Qwirkle!    

box en spelinhoud van het spel qwirkle