Diep in de groene duisternis van Menara ontdek je wonderlijk gevormde fragmenten van een oud bouwwerk. Dat laat je onderzoekershart sneller slaan…

Vele duizenden jaren geleden moet hier een tempel hebben gestaan. Hoe zou die er hebben uitgezien? Kan de tempel gereconstrueerd worden? Gezamenlijk gaan jullie aan het werk.

Zeldzame schriftteksten sieren de resten van de oude muren en er zijn geheimzinnige bouwtekeningen van de tempeltorens opgedoken. Het lijkt alsof er een vloek over deze plek ligt. Voor elke vergissing eisen de oude bouwtekeningen de bouw van een extra laag. Jullie zullen dus flink omhoog moeten bouwen om jullie doel te bereiken!

Houd je vingers in bedwang en toon geen ontzag. Alleen dan kunnen jullie alle opdrachten uitvoeren en de oude tempel van Menara opnieuw tot leven wekken.

Menara is Maleisisch voor tempeltoren. In dit spel bouw je met alle spelers de tempel gezamenlijk weer op. Daarbij moeten jullie zo mogelijk de aanwijzingen op elke bouwtekening volgen. Gebruik pilaren en tempelvloeren handig en bouw deze subtiel. Het is belangrijk om de gevolgen van jullie eigen speelbeurten onder ogen te zien. Alleen zo kunnen de andere spelers de bouwplannen nuttig voortzetten! Misverstanden, overmoed en nadelige bouwtekeningen hebben elke keer dezelfde fatale gevolgen: jullie tempel zal steeds hoger en hoger worden, waarschijnlijk hoger dan jullie lief is…