Het nieuwe (spellen)jaar komt er aan. Hieronder vind je alvast een klein voorproefje van de titels die wij in de eerste maanden van 2020 verwachten.  

Catan: Kosmonauten
Richt je blik naar de hemel en ontdek het heelal!

Eindelijk is de sprong naar de sterren gelukt! In het midden van het 3e millennium reis je met je ruimteschepen naar verre planetenstelsels vol vreemde volken en planeten rijk aan grondstoffen. Spannende avonturen en interessante ontmoetingen liggen op je te wachten in dit deze fraaie losstaande editie van Catan!

Vanaf 12 jaar | 3-4 spelers | 120 minuten

De Zoektocht naar El Dorado
Durf jij op zoek te gaan naar de gouden stad?

Stel in dit deckbuildingsbordspel je expeditie samen en leid deze door de jungles van Zuid-Amerika. Je hebt een goed plan, deskundige ontdekkers en de juiste uitrusting nodig. Kies je de padvinder, de fotograaf of het propellervliegtuig? Het is aan jou om met je team de beste route door de wildernis te vinden en de race naar El Dorado te winnen! Elke route is een nieuwe uitdaging. Elk spel vereist een andere strategie!

Vanaf 10 jaar | 2-4 spelers | 45 minuten

Similo: Sprookjes en Historie
Ontmasker het geheime karakter!

Eén van de spelers is tipgever en probeert de raders met aanwijzingen naar een bepaalde kaart te leiden. Hij mag daarbij echter uitsluitend kaarten gebruiken, waarmee hij probeert aan te geven dat het te vinden karakter er iets mee gemeen heeft of er juist van verschilt. Lukt het jullie om het geheime karakter te ontmaskeren? De kaarten zijn fraai geïllustreerd met bekende figuren uit de sprookjesboeken of uit de geschiedenis. De twee losstaande kaartspellen zijn ook te combineren tot 1 groter kaartspel.

Coöperatief deductiespel voor echte speurders!                                                                          

Vanaf 7 jaar | 2-8 spelers | 10 minuten

De Crew
In 50 verschillende missies proberen jullie samen het heelal te doorkruizen en de obstakels te overwinnen op zoek naar een mysterieuze planeet. De gezamenlijke winst wordt bepaald door het wel of niet behalen van specifieke slagen. De grote uitdaging is dat jullie tijdens de missie maar beperkt kunnen communiceren. Praten is uit den boze maar door slim van fiches gebruik te maken kan je toch een hoop zeggen over de kaarten die jij in je hand houdt. Dit coöperatieve kaartspel wil je blijven spelen!

Vanaf 10 jaar | 3-5 spelers (met 2 spelersvariant) | 20 minuten

Pocket Escape Room: De Vloek van de Sfinx
Tijdens een bezoek aan de oude Egyptische monumenten vergrendelt een onverwachte gebeurtenis de spelers in een geheime kamer in de piramide. Zullen ze de raadselachtige hiërogliefen kunnen ontcijferen en een uitweg vinden voordat de mummie ze vangt?

Pocket Escape Room: De Vloek van de Sfinx is de zesde titel in een serie coöperatieve spellen geïnspireerd door echte escape rooms. Volg het verhaal, vind en gebruik de voorwerpen en kraak de puzzels om het spel te halen.

1-6 spelers | 60 minuten | 12-99 jaar

Exit: De Beroving op de Mississippi
We schrijven het jaar 1872. Jullie zijn een team rechercheurs, dat met een stoomboot op weg is naar New Orleans om daar een zaak op te lossen. Maar dan vindt er tijdens de vaart een roof plaats, waardoor jullie vaardigheden direct op de proef worden gesteld. Zijn jullie er klaar voor de diefstal op te helderen? 

1-4 spelers | 45 minuten | 12-99 jaar

Exit: De Vlucht naar het Onbekende
Je maakt deel uit van de bemanning van een passagiersvliegtuig. Plots zit je middenin een storm. Water dringt het vliegtuig binnen en de systemen beginnen te falen. Weet jij het vliegtuig te repareren en veilig te landen? Er blijft weinig tijd over…

1-4 spelers | 45 minuten | 10-99 jaar

The King’s Dilemma
Stort je in het verhaal in dit unieke, interactieve legacy-spel.

Voor het besturen van het koninkrijk Ankist vertrouwt de koning op zijn regering die wordt gevormd uit de leiders van de verschillende nobele huizen. Jij bent een van zijn adviseurs. Elke ronde trekken jullie gezamenlijk een kaart van de ‘dillemastapel’ en ervaren jullie hoe het verhaal verder gaat. Jullie keuzes bepalen het lot van het koninkrijk. Ga je voor het succes van jouw eigen huis of voor het grotere belang? Elke beslissing kan verstrekkende gevolgen hebben, dus bedenk goed wat jouw rol in de geschiedenis wordt!

Vanaf 14 jaar | 3-5 spelers | 60 minuten

Keer op Keer 2
Vervolg op het populaire en superverslavende dobbelspel

Nieuwe dobbelstenen en mogelijkheden zorgen voor nieuwe uitdagingen. ‘2’ gaat verder waar Keer op Keer ophoudt. Zo kan een speler in zijn beurt nu ook ervoor kiezen om de zevende dobbelsteen te kiezen. Met de bom kruis je bijvoorbeeld 4 vakjes waar dan ook af, en het hartje zorgt voor extra punten voor een voltooide kolom. Ook loont het nu om niet alleen de kolommen maar ook de rijen compleet te maken. Dobbelen maar!

Vanaf 8 jaar | 1-6 spelers | 30 minuten

Tiny Tins
Klein maar fijn!

Hoe handig zou het zijn als je je favoriete spelletje in je broek- of jaszak zou kunnen meenemen? Daarom brengen we Regenwormen, Konijnen Hokken, Pechvogel en Vlotte Geesten nu ook in miniformaat uit. De tin is zo groot als een pepermuntdoosje, waardoor je het spel overal kunt spelen. En, omdat er in totaal 4 van deze tins uitkomen, is het natuurlijk ook leuk om ze te verzamelen!

Marco Polo II: Op bevel van de Khan
Zadel de kamelen en maak je opnieuw klaar voor een grote reis in Marco Polo II: Op bevel van de Khan. De tocht gaat namelijk verder in het vervolg op In de Voetsporen van Marco Polo. In dit opzichzelfstaande spel reis je op bevel van de Khan opnieuw naar de verste uithoeken van het continent op zoek naar roem en rijkdom. Dit spel voelt vertrouwd maar toch verfrissend aan. Nieuwe keuzemogelijkheden en handelswaren zorgen voor nieuwe strategische uitdagingen.

Vanaf 12 jaar | 60-120 minuten | 2-4 spelers

Parijs
Na de wereldtentoonstelling van 1889 heeft iedereen het er over: elektrische straatverlichting! Als lichtstad loopt Parijs ook hierin voorop. In dit vlotte 2-spelerspel neem je de rol aan van stadsplanner met de taak de stad zo mooi mogelijk te verlichten om bezoekers te lokken en kunstenaars te inspireren.

Om de beurt plaatsen jij en je tegenspeler eerst een stadstegel waarmee je het grid van de stad neerlegt of kies je een gebouw om die in de tweede fase van het spel te plaatsen. Zorg ervoor dat jouw eigen stadsgebieden groot genoeg zijn om prestigieuze gebouwen op te plaatsen en natuurlijk dat er voldoende lantaarnpalen zijn om ze te belichten!

Vanaf 8 jaar | 2 spelers | 30 minuten