WK Carcassonne 2021

Op 16 en 17 oktober zal in Essen in Duitsland het wereldkampioenschap Carcassonne worden gehouden. Het toernooi zal plaatsvinden tijdens Spiel, de grootste bordspellenbeurs ter wereld. Ook deelnemers uit België en Nederland zullen aan het WK Carcassonne deelnemen.

Wegens alle problemen rondom COVID-19 zijn er dit jaar zowel in Nederland als in België geen nationale kampioenschappen Carcassonne gehouden. De selectie voor het WK van dit jaar is daarom dan ook anders dan anders verlopen. Waar anders normaal winnaars van de nationale kampioenschappen naar het WK zouden worden gestuurd, is nu door WK-organisator Spielezentrum gevraagd om zelf twee deelnemers per land af te vaardigen.

999 Games kreeg als exclusieve distributeur van Carcassonne in België en Nederland de opdracht om zelf twee Belgische en twee Nederlandse deelnemers uit te kiezen voor het WK. Nederland zal worden vertegenwoordigd door Els Bulten en Patrick Bekkenutte. In samenspraak met de Belgische bordspellenfederatie FBJS is gekozen voor Johan Nuyts en Joren de Ridder, die samen voor België uit zullen komen.

Els Bulten, 37 jaar, speelt al heel haar leven bordspellen. In 2010 begon ze ook competitief te spelen door mee te doen aan het NK Carcassonne, waar ze direct een tweede plaats behaalde. In 2011 werd ze eerste op het NK, waarna ze het in datzelfde jaar schopte tot wereldkampioen. In de jaren daarna heeft ze nog eens drie keer aan het WK deelgenomen. In de aanloop naar het WK van 2021 is ze van plan om vaak te oefenen met de andere Nederlandse kandidaat, Patrick Bekkenutte.

een foto van els buiten

Patrick Bekkenutte, 40 jaar, werd Nederlands kampioen in 2018. Tijdens het WK van datzelfde jaar behaalde hij de 8ste plaats. Daarnaast heeft hij samen met Els meegedaan aan online toernooien. Patrick is erg competitief ingesteld. “Tijdens een wedstrijd tegen de huidige wereldkampioen uit Roemenië raakte mijn tegenstander door zijn tijd heen. Hij had dus eigenlijk verloren. Maar ik was coulant en stelde voor het spel gewoon uit te spelen. En toen verloor ik. Dat gaan we dus niet meer doen, tijd is tijd!”

een foto van patrick bekkenutte

De 29-jarige Joren De Ridder won twee keer het BK Carcassonne. Ook nam hij eerder al eens deel aan het WK, waar hij de 23ste positie behaalde. Joren is erop gebrand om een goed resultaat te behalen tijdens het WK 2021. “We moeten de eer van de Belgen herstellen”, aldus Joren. “Vorige keer werden we laatste.” Joren is van plan om voor het WK te trainen met de andere vertegenwoordiger van België, Johan Nuyts. 

een foto van joren de ridder die carcassonne speelt

Johan Nuyts, 53 jaar, zal voor de vierde keer deelnemen aan een Carcassonne-WK. Tijdens zijn laatste WK in 2017 schopte hij het tot de 7de plaats. Zowel zijn broer Peter als zijn oudste zoon Wolf hebben ook aan Carcassonne-WK’s meegedaan. Hij heeft dan ook meer dan genoeg sparringpartners, naast de eerder genoemde Joren de Ridder.

een foto van johan nuys

Wij van 999 Games wensen Els, Patrick, Joren en Johan veel succes!

Artikel toegevoegd aan je winkelwagen