Zuiderspel 2022 is groot succes

Op 23 en 24 april vond in Veldhoven de grootste voorjaarsspellenbeurs van de Benelux plaats. Na een jaar afwezigheid wegens de lockdown was Zuiderspel een groot succes. Mede-organisator Stef Noordermeer kijkt dan ook tevreden terug.

Alles ging dit keer best wel soepel! Het liep allemaal vlotjes en ook de stadhouders wisten goed wat ze wilden”, zegt Stef opgewekt ondanks dat zijn stem na dagen keihard werken behoorlijk schor is. “Het is een superleuke beurs geworden met enthousiaste mensen en standhouders. Mijn dag kan niet meer stuk.”

In de vorige twee jaren was dat wel anders. Door lockdownmaatregelen moest de editie van Zuiderspel van 2020 zelfs twee weken van te voren worden afgeblazen. “Dat was heel zuur”, zegt Stef. “Alles stond klaar en in gereedheid en dan moet je ineens alles af gaan bellen. Maar we zijn er bovenop gekomen. We hebben met veel enthousiasme deze nieuwe editie kunnen organiseren en we zijn blij dat alles gewoon weer kan.

een sfeerfoto van zuiderspel 2022

Stef is naast secretaris van Zuiderspel ook voorzitter van de bordspellenvereniging Roll the Dice. Deze vereniging heeft aan het begin van Zuiderspel gestaan. “Met Roll the Dice besloten we rondom het tienjarig bestaan van onze club iets te organiseren. Het Spellenspektakel was toentertijd net gestopt in Zwolle. Wij zijn toen met Zuiderspel in Eindhoven begonnen bij een kunstcentrum en zijn daarvandaan verder gegroeid.”

Na het eerste jaar besloot Roll the Dice om voor de organisatie van Zuiderspel een aparte stichting op te zetten. Sindsdien is het evenement meerdere keren verhuisd en zo in Veldhoven terechtgekomen, waar nu de twaalfde editie van Zuiderspel heeft plaatsgevonden. Over de toekomst is Stef heel duidelijk: “Doorgroeien! We hebben op deze locatie nog ruimte zat voor verdere groei.”

Volgend jaar vindt dus zo mogelijk een nog groter Zuiderspel plaats. 999 Games gaat daarbij zijn en wellicht zien wij en Stef jullie daar ook!

een sfeerfoto van zuiderspel 2022

Artikel toegevoegd aan je winkelwagen