Op zoek naar Lutjebroek - Kaartspel

Deel via:

€ 14,99
bij 999 Games
Niet op voorraad

Overzicht

Topografisch blufspel. Weet jij waar Heiloo precies ligt? Of hoe je naar Madurodam reist? In dit spel kun je dat laten zien. En als je het niet weet, doe je gewoon net alsof!
Vanaf 10 jaar
2-6 spelers
+/- 20 min
Strategie:

Geluk:

Kennis:

Bluf:

  • Bestel rechtstreeks bij 999 Games of kies een van de andere aanbieders
  • Voor 15:00 uur via 999 Games besteld op een werkdag, de volgende bezorgdag geleverd
  • Gratis verzending vanaf E 20,00 in Nederland en Belgie

Over het spel

Weet jij waar Lutjebroek ligt? Ligt dat ten zuiden van Arnhem? Of misschien ten westen van Utrecht? Maar toch zeker ten noorden van Maastricht! Wie zoveel van de Nederlandse topografie weet, dat hij deze vragen zonder na te denken beantwoordt, heeft goede kansen om dit spel te winnen. Wie die kennis niet heeft, moet hopen dat de anderen dat niet in de gaten hebben of dat de door hem getrokken kaart een plaats uit zijn geboortestreek toont. Iedere speler begint met vier fiches (punten). Aan het begin van het spel ligt er één kaart met een plaatsnaam op tafel. Als je aan de beurt bent, trek je een kaart van de stapel en heb je twee mogelijkheden. Je kunt de kaart in de verticale rij leggen, waarbij je ervoor zorgt dat de plaats op de kaart ten noorden ligt van de plaats eronder en ten zuiden van de plaats erboven. Je mag de kaart ook in de horizontale rij leggen, maar dan moet de plaats ten oosten van de plaats links ervan en ten westen van de plaats rechts ervan. De andere spelers kunnen jouw beslissing betwisten. In dat geval worden de betreffende kaarten omgedraaid. Wie gelijk heeft, krijgt een fiche van de speler die ongelijk had. Na 15 kaarten volgt er een tussentelling. Alle spelers schatten nu hoeveel kaarten er verkeerd liggen. Wie dat het beste doet, krijgt 2 fiches. Je wint als jij aan het einde van het spel de meeste fiches hebt.

Meer informatie
Artikelcode 999-LUT01
Gewicht 0.3200
Merk 999 Games
Afmetingen 13 x 18 x 4,6 cm
Auteur Bernhard Lach en Uwe Rapp
EAN Code 8717249193395
Jaar van Uitgifte 2010
Evenement Nee
label Nee

Tactische tips

Probeer overtuigend over te komen. Als jij heel erg twijfelt over het neerleggen van een kaart, is de kans groot dat een andere speler jouw beslissing gaat betwisten.

Je kunt je goede topografische kennis extra in je voordeel gebruiken. Als je iets heel zeker weet, kun je wat gaan stuntelen in de hoop dat een speler jouw terecht probeert te wijzen. Zo kun je hem fiches afhandig maken. Maar pas op dat je dat niet altijd doet, want dan geloven de andere spelers je niet meer.