Op zoek naar Lutjebroek - Kaartspel

€ 14,99
Normale prijs  
Uit het assortiment
Niet op voorraad

Overzicht

Topografisch blufspel. Weet jij waar Heiloo precies ligt? Of hoe je naar Madurodam reist? In dit spel kun je dat laten zien. En als je het niet weet, doe je gewoon net alsof!
Vanaf 10 jaar
2 - 6 spelers
+/- 20 min
Strategie

Geluk

Kennis

Bluf

  • Vóór 14:30 uur via 999 Games besteld op een werkdag, de volgende dag geleverd
  • Wij leveren ook op zaterdag in Nederland
  • Gratis verzending vanaf € 39,00 in Nederland en vanaf € 49,00 in België.

Over het spel

Weet jij waar Lutjebroek ligt? Ligt dat ten zuiden van Arnhem? Of misschien ten westen van Utrecht? Maar toch zeker ten noorden van Maastricht! Wie zoveel van de Nederlandse topografie
weet, dat hij deze vragen zonder na te denken beantwoordt, heeft goede kansen om dit spel te winnen. Wie die kennis niet heeft, moet hopen dat de anderen dat niet in de gaten hebben of dat de door hem getrokken kaart een plaats uit zijn geboortestreek toont.

Iedere speler begint met vier fiches (punten). Aan het begin van het spel ligt er één kaart met een plaatsnaam op tafel. Als je aan de beurt bent, trek je een kaart van de stapel en heb je twee mogelijkheden. Je kunt de kaart in de verticale rij leggen, waarbij je ervoor zorgt dat de plaats op de kaart ten noorden ligt van de plaats eronder en ten zuiden van de plaats erboven. Je mag de kaart ook in de horizontale rij leggen, maar dan moet de plaats ten oosten van de plaats links ervan en ten westen van de plaats rechts ervan.

De andere spelers kunnen jouw beslissing betwisten. In dat geval worden de betreffende kaarten omgedraaid. Wie gelijk heeft, krijgt een fiche van de speler die ongelijk had. Na 15 kaarten volgt er een tussentelling. Alle spelers schatten nu hoeveel kaarten er verkeerd liggen. Wie dat het beste doet, krijgt 2 fiches. Je wint als jij aan het einde van het spel de meeste fiches hebt.


Meer informatie
Artikelcode999-LUT01
Gewicht0.3200
Merk999 Games
Afmetingen13 x 18 x 4,6 cm
AuteurBernhard Lach en Uwe Rapp
EAN Code8717249193395
Jaar van Uitgifte2010