Pinguin Party - Niet meer leverbaar

Vanaf 6 jaar
2 - 6 spelers
+/- 15 min
12,3 x 9,7 x 2 cm
Strategie:
3 sterren
Geluk:
3 sterren
Bluf:
2 sterren

Het spel

Om de viswateren over grote afstanden te kunnen zien, bouwen de pinguïns de traditionele grote pinguïnpiramide. Hoe meer pinguïns in de piramide passen, hoe beter. Jij mag ze daarbij helpen.

Alle spelers bouwen gezamenlijk aan een grote piramide. Je probeert zoveel mogelijk kaarten bij te dragen. Een gespeelde kaart moet altijd van dezelfde kleur zijn als één van de kaarten op de rij daar direct onder. Kun je geen kaarten meer spelen, dan krijg je strafpunten. Heb je juist al je kaarten gespeeld, dan mag je strafpunten uit een vorige ronde teruggeven. Wie na een afgesproken aantal ronden de minste strafpunten heeft, wint het spel.

Pinguïn Party is een verrassend eenvoudig kaartspel, waarin strategie, combineren en geluk op een subtiele manier met elkaar verweven zijn. Daardoor is het al geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 6.

Tactische speeltip(s)

Zorg ervoor dat er voldoende kaarten op de onderste rij liggen van de kleur waarvan je er veel hebt. Omdat anderen die kleur waarschijnlijk niet hebben, loop je de kans om met deze kaarten te blijven zitten. Let vooral goed op als er nog maar één plek is waar je kaarten van een bepaalde kleur kunt leggen. Als jij geen kaarten van die kleur hebt, kun je wellicht een kaart van de kleur die ernaast ligt spelen, zodat je een kleur van de andere spelers blokkeert.

  • Recente Zoekopdrachten
  • camel up kaartspel 5
  • Unusual suspects fan 999 games 57
  • Catan steden en ridders 53
  • kolonisten van catan kaartspel uitbreiding\ 140