Port Royal - Kaartspel

Vanaf 8 jaar
2 - 5 spelers
+/- 20 min
17,8 x 12,8 x 3,8 cm
Geluk:
4,5 sterren
Interactie:
3 sterren
Tactiek:
3 sterren

Het spel

Vlot kaartspel vol risico en tactiek.

Verzamel gouden munten met behulp van allerlei verschillende schepen. Die worden één voor één van de gedekte stapel getrokken. Maar komt de tweede van een kleur op tafel te liggen, dan is je beurt voorbij! Verschillende karakters geven permanente voordelen tijdens het spel. Daarnaast leveren ze, net als expedities, overwinningspunten op, die naar de winst in Port Royal kunnen leiden.

In dit eenvoudige, tactische kaartspel moet je voortdurend kiezen tussen risico nemen of stoppen en met minder tevreden zijn. Zeer geschikt voor zowel families als gevorderde spelers.
Spelregels Port Royal met verbetering

Video

Tactische speeltip(s)

Expedities zijn schaars, maar nuttig. Zorg dat je er snel bij bent.

Probeer realistisch naar de mogelijkheden te kijken. Natuurlijk is het leuk om voor het maximale te gaan, maar de kans dat dat lukt is heel klein.

Zorg dat je altijd een beetje geld over hebt, zodat je in de beurt van een andere speler kan profiteren.

Extra informatie

Helaas is er tijdens het vertalen een klein foutje in de spelregels van de "Paljas"-kaart geslopen. Hieronder de verandering: Is de speler niet de actieve speler, is hij in fase 2 aan de beurt om een kaart te nemen en zijn er op dat moment geen kaarten in het havenaanbod, dan krijgt hij direct 1 gouden munt. Vervalt de tweede fase van de actieve speler (zie fase 1: Ontdekken), dan krijgt iedere speler met een “Paljas” 1 gouden munt.

Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!
  • Recente Zoekopdrachten
  • 2017 999 5
  • carcassonne 1
  • Kolonisten van catan grondstofkaarten 6
  • 30 Seconds Uitbreiding Bordspel 6