Recycle - Kaartspel

€ 10,99
bij 999 Games
Op voorraad!
Voor 15:00 besteld, morgen bezorgd

Overzicht

Tactisch kaartspel. Recycle kaarten uit je hand om geld te verdienen. Daarbij produceer je afval, dat je in je hand moet nemen. Teveel afval betekent boetes. Wie wordt het rijkst?
Vanaf 8 jaar
3-5 spelers
+/- 30 min
Tactiek:

Geluk:

Bluf:

  • Bestel rechtstreeks bij 999 Games of kies een van de andere aanbieders
  • Voor 15:00 uur via 999 Games besteld op een werkdag, de volgende bezorgdag geleverd
  • Gratis verzending vanaf E 20,00 in Nederland en Belgie

Over het spel

Scheid flessen, blikjes, bekers en papier van elkaar en verwerk ze in de recyclingfabriek tot bruikbaar materiaal. Daar verdien je geld mee. Helaas produceer je tijdens het recyclingproces vaak teveel nieuw afval, dat je op soms illegale wijze moet vernietigen. Verdien jij het meeste geld met je afval? Er liggen 4 fabrieken op tafel. Als je aan de beurt bent, leg je 1 of meer kaarten van dezelfde soort bij een fabriek. Liggen er daarna 4 of meer, dan worden de kaarten verwerkt en krijg je de bovenste fabriekskaart. Die is geld waard. Je moet echter ook de kaarten die aan de andere kant van de fabriek liggen in je hand nemen. Heb je teveel afval, dan levert dat strafpunten op. Alleen fabrieken waarvan je aan het einde van het spel 2 of meer kaarten hebt, leveren geld op. De speler met het meeste geld wint. Recycle heeft eenvoudige spelregels, maar verrassend veel diepgang. Daardoor is het spel geschikt voor families en gevorderde spelers.

Meer informatie
Artikelcode 999-REC01
Gewicht 0.2200
Merk 999 Games
Afmetingen 12,3 x 9,7 x 2 cm
Auteur Susumu Kawasaki
EAN Code 8717249193609
Jaar van Uitgifte 2010
Evenement Nee
label Nee

Tactische tips

Scheep andere spelers met meer afvalkaarten op door een keer 1 kaart bij een fabriek te leggen. Daardoor pak je zelf geen fabriekskaart, maar zorg je wel voor meer afval bij deze fabriek. Let erop dat je minimaal 2 kaarten van een fabriek moet hebben om er aan het einde van het spel geld voor te krijgen. Als je er zeker van bent dat je van een fabriek maar één kaart krijgt, kun je dus rustig de fabriekskaart met de minpunten nemen.

Aan het einde van het spel zijn de meeste punten te pakken. Bereid je daar goed op voor.

Videos