Shaun het Schaap - Niet meer leverbaar

Vanaf 5 jaar
2 - 4 spelers
+/- 15 min
22,5 x 22,5 x 5 cm
Geluk:
3 sterren
Reactie:
3 sterren
Behendig:
5 sterren

Het spel

De boer komt eraan! Alle schapen proberen zo snel mogelijk hun keutels van de weide te vegen. Zijn die van jou als eerste weg?

De doos zelf wordt als weide gebruikt. Er liggen allerlei gekleurde keutels op en er staan een aantal figuren op. Om beurten gooi je met de dobbelsteen. Gooi je de mestvork, dan mag je die pakken en zo snel mogelijk je keutels in het gat in het midden van de weide vegen. Maar dat is nog niet zo eenvoudig, want de figuren en de keutels van de andere spelers staan en liggen in de weg.

Je mag net zo lang doorgaan met vegen totdat een andere speler de mestvork gooit. De ronde is afgelopen als iemand al zijn keutels in het gat heeft. Afhankelijk van het aantal keutels dat nog op de weide ligt, krijg je een paar keutelfiches. Daarna speel je meteen nog een ronde. Wie heeft na de tweede ronde de meeste keutelfiches?

Shaun het Schaap is een spannend behendigheidsspel voor jonge kinderen!

Video

Tactische speeltip(s)

Je kunt beter voorzichtig en precies vegen dan te snel en te wild, want dan gooi je misschien de figuren om of de keutels van de andere spelers van het bord of in het gat.

Als je aan het vegen bent, let dan niet op het dobbelen van de andere spelers, maar probeer zoveel mogelijk je tijd te benutten. Je merkt het vanzelf wel als je niet meer mag vegen...

Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!
  • Recente Zoekopdrachten
  • kolonisten van catan kaartspel uitbreidingen 6
  • catan piraten 22
  • treinen spel 7
  • Steden en ridders Catan 41